Så blir du en hjälte på kontoret – 6 enkla tips

Är du den som ansvarar för kontoret på ditt jobb och ska se till att allt flyter på på bästa sätt? Med enkla medel kan du bli kontorets hjälte genom att underlätta vardagen för dina kollegor. Här har vi listat 6 snabba tips som sätter guldkant på medarbetarnas arbetsdag.

1. Se till att allt finns

Skapa rutiner för att hålla koll förbrukningsmaterial på kontoret. Gå ett varv på morgonen och se till att allt är påfyllt och att det är snyggt överallt. Kontorsmaterial som saknas, toapapper, te, kaffe eller mjölk som är slut eller stökiga konferensrum kan snabbt skapa irritation hos redan stressade kollegor. 

2. Styr upp en bra mat- och kaffelösning

Se till att dina kollegor inte behöver lämna kontoret för att fylla på med energi. Genom en helhetslösning på kontoret, som både ger smidig tillgång till gott kaffe, mellanmål och måltider, får de anställda enkel tillgång till allt de behöver för att hålla energinivån på topp från morgon till kväll. Detta utan att ens behöva lämna kontoret. En helhetslösning är extra uppskattad under stressiga dagar då det är perfekt att kunna fixa lunch eller mellanmål snabbt. 

Ladda ner vår guide “Smidigare arbetsdagar med bättre flyt”

3. Lär känna både medarbetare och besökare

Genom att lära dig vad dina kollegor gillar och inte gillar kan du snabbt fixa det de efterfrågar. Ett smart tips är också att skriva ner eventuella allergier och annat som spelar in när det är dags att beställa lunch eller fika. Oavsett om det gäller besökare eller kollegor så är det en service i toppklass som garanterat kommer att uppskattas.

4. Pausa, pausa, pausa

Det är inte bara det svarta guldet i kopparna som är poängen med pauser. Det finns en rad andra positiva effekter med att gå ifrån datorn en stund. Forskning visar till exempel att vår hjärna behöver regelbunden återhämtning under dagen för att fungera optimalt. Genom att alltid se till att det finns gott kaffe, te, frukt, mellis och vatten att tillgå på kontoret ger du dina kollegor de bästa förutsättningarna för en trevlig paus. En härlig och inbjudande känsla i fikahörnan hjälper också till, eftersom det får kollegorna att vilja hänga där.

5. Enkla aktiviteter som stärker gemenskapen

Enklare aktiviteter kräver inte så mycket planering. Vissa saker kan till och med passa att göra under korta pauser. Eller varför inte göra fikapausen till en liten happening med jämna mellanrum? Tänk ut några roliga aktiviteter beroende på vilka förutsättningar ni har. Det kanske redan finns ett pingisbord på ert kontor? Styr upp en turnering. Har ni TV-spel? Anordna en TV-spelsturnering en eftermiddag. Är det en varm sommardag? Köp glass till alla. Garanterat uppskattat! 

6. Skoja till det ibland

Under ett år finns det många tillfällen att fira och ha kul tillsammans. Förutom våra stora högtider finns det en mängd dagar att uppmärksamma, allt ifrån Kladdkakans dag till Äpplets eller varför inte Kaffets dag? Varför inte bjuda på äpplepaj på Äpplets dag? Eller ha en kaffeprovning på kontoret på Kaffets dag? Roliga, men hyfsat enkla saker som ger energigivande avbrott i arbetsdagen. Här har vi samlat en rad roliga temadagar som är värda att uppmärksamma på kontoret.

Lycka till!

***

Vill du få fler inspirerande tips om hur du kan få mer flyt under din arbetsdag? I vår guide har vi intervjuat personer med lång erfarenhet av kontorsansvar. Läs och inspireras av deras bästa tips! Ladda ner guiden gratis här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag