Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Var du med i vinterns roligaste teamutmaning, Convini Challenge? Tack för din grymma insats! Under fyra veckor utmanade Convini sina kunder till hälsosamma aktiviteter både på jobbet och på fritiden och gärna tillsammans med sina kollegor. Över 600 personer var med i årets Convini Challenge, en satsning som Convini genomförde i samarbete med hälsoföretaget Challengize. I en smidig app samlade deltagarna poäng till sitt lag genom att registrera allt från hundpromenader till hushållsarbete och armhävningar. Även hälsosamma aktiviteter som att skratta högt och göra andningsövningar räknades! Utmaningen blev en riktig hälsoboost med stort engagemang och fina resultat.

Deltagarna besteg Mount Everest 6 200 gånger

Resultaten av årets Convini Challenge var en succé! Tillsammans registrerade deltagarna hela 19 761 (!) timmars hälsosam aktivitet. I distans motsvarade aktiviteterna ca 1,4 varv runt jorden, 1 300 maratonlopp eller 6 200 bestigningar av Mount Everest. Wow! Förutom en ökad aktivitetsnivå bidrog Convini Challenge till en rad positiva effekter för deltagarnas mentala hälsa, som till exempel ökat välmående, bättre sömn och minskad stressnivå under perioden.

De fem vanligaste aktiviteterna

  1. Promenader
  2. Ute och fånga dagsljus
  3. Gå i trappor
  4. Skratta högt
  5. Äta 500 g frukt och grönsaker

Varför Convini Challenge?

Convinis mission är att hjälpa människor i arbete att må bra och prestera bättre. Därav vill vi peppa människor till hälsosamma aktiviteter, vilket vi gör genom vårt initiativ Convini Challenge. Vi är av samma anledning även titelsponsorer av och engagerade i Convinistafetten, Sveriges största företagsstafett som går av stapeln i augusti varje år.

”Vilken härlig energi i Convini Challenge! Tack till alla som deltog och gjorde varje steg, skratt och hälsosamt val till något roligt. Ni visade att hälsa på jobbet kan vara superkul. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö som inte bara är produktiv, utan även full av välbefinnande och glädje. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta att inspirera och engagera våra kunder genom fler liknande initiativ. Nu laddar vi inför Convinistafetten!”, säger Marie Manner, Marknadschef på Convini.

Vi säger stort GRATTIS igen till alla deltagare som kämpat hela vägen in i mål och ett extra STORT GRATTIS till laget – MLC Roadrunners som både samlade flest poäng och mest aktivitetstid. Vinnarna ges en unik smakupplevelse tillsammans med våra vänner och samarbetspartners Standout Coffee och Stockholm Brewing Co.

Författare:

Mer läsning

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen