Att kaffet vi dricker behöver vara hållbart med ett minimalt klimatavtryck är för oss en självklarhet. Men det är även viktigt att vårt kaffe håller hög kvalitet och att det är odlat under schyssta förhållanden. Därför har vi valt ut vårt kaffesortiment med stor omsorg. Allt vårt kaffe kommer från hållbart certifierade kaffegårdar, där odling sker med omtanke för både människa och miljö. Vi erbjuder specialkaffe från mindre lokala hantverksrosterier, espressokaffe från italienska familjerosterier och självklart även klassiska kaffesorter från våra välkända svenska kafferosterier. Vårt kaffesortiment är 100% hållbart certifierat!
Ekologiskt hantverksrostat kaffe från Stockholm
Kersh Kafferosteri startade på Södermalm 2010 med en liten hand-vevad trumrost som Aadel Kersh hade fått av sin farmor i Palestina. På gasspisen började Aadel experimentera med att rosta kaffe samtidigt som idéen om att starta ett riktigt kafferosteri växte fram, och dag rostas kaffet med en modern Loring rostmaskin. Det ekologiska Kaffet kommer alltid från utvalda gårdar och kooperativ, i områden där kaffebären fått växa och förädlats under schyssta omständigheter. Med vördnad för både kaffebönderna och miljön blir kaffet hållbart hela vägen till kaffekoppen! Kärleken för råvaran och passionen för hantverket märks tydligt då Kersh kaffe blivit omåttligt populärt runt om i framförallt Stockholm.
Folkligt specialkaffe rostat i hjärtat av Göteborg
Gringo grundades 2018 av Johan Ekfeldt som tidigare grundade Sveriges första specialkafferosteri, Johan & Nyström. Tillsammans med sin fru Pernilla och affärspartner Magnus Alfjärd driver han rosteriet i hjärtat av Göteborg. Kaffet som köps in är 100 % specialkaffe från enskilda gårdar, plantager och kooperativ. Kaffet rostas med en så kallad slow roast metod – för hand och i små partier – på den mest energieffektiva rostmaskinen på planeten. Varje rostning anpassas till varje unikt kaffe så att det finns en balans mellan sötma, syrlighet och fyllighet, då smakar kaffet oftast som godast. Gänget på Gringo älskar verkligen kaffe – det kommer vi tillsammans att se till att du aldrig tvivlar på!
Småskaligt och personligt kafferosteri i Skåne
På den rogivande Lundaslätten, strax utanför Södra Sandby har Mattias slagit sig ner och byggt upp ett mikrorosteri.
Det som från början var en verksamhet i ett litet garage, har växt till ett riktigt kafferosteri utan att tappa sin värdegrund. Idag huserar Sandby Kafferosteri i Södra Sandby utanför Lund. Målet är fortfarande det samma – bättre kaffe till fler människor! Sandby Kafferosteri startade 2011, och har växt organiskt sedan dess. Kunderna finns framför allt i Skåne. Men resenärer och kaffekonnässörer har spridit bruket av Lundabönorna så långt norrut som till Uppsala, så långt västerut som till London och så långt österut som till Gotland.
En viktig del av vår långsiktiga hållbarhetsvision är att vara klimatpositiva 2025. Därför är allt kaffe i vårt sortiment 100% hållbart certifierat!
Tillverkad av 100 % arabicabönor bryggda i 24 timmar i kallt filtrerat vatten för att extrahera allt du älskar med kaffe. Mode Cold Brew är vårt senaste samarbete. Drick som det är eller med en skvätt havremjölk, med eller utan is. Vill man servera Mode Cold Brew som Nitro Cold Brew med en tillhörande nitromaskin så blir upplevelsen rent utav magisk!
Är det något vi älskar nästan lika mycket som kaffe så är det såklart te! Tedrickarna ska självklart bli lika nöjda och glada som de som dricker vårt kaffe. Vi har ett unikt, handplockat sortiment av hållbart certifierade teer från de främsta varumärkena – alltifrån Supertea från Teministeriet, till det omåttligt populära Pukka. Eller varför inte det lite lyxigare ceylonteet Bogawantalawa, världens första klimatpositiva te, handplockat på Sri Lanka.
Convini skyddar och respekterar din integritet. Genom att skicka in formuläret godkänner du att vi får lagra och behandla dina personuppgifter enligt vår sekretesspolicy.