Om oss
Inspiration

Ett schysst kaffesortiment

Hållbart certifierat kaffe

Att kaffet vi dricker behöver vara hållbart med ett minimalt klimatavtryck är för oss en självklarhet. Men det är även viktigt att vårt kaffe håller hög kvalitet och att det är odlat under schyssta förhållanden. Därför har vi valt ut vårt kaffesortiment med stor omsorg. Allt vårt kaffe kommer från hållbart certifierade kaffegårdar, där odling sker med omtanke för både människa och miljö. Vi erbjuder specialkaffe från mindre lokala hantverksrosterier, espressokaffe från italienska familjerosterier och självklart även klassiska kaffesorter från våra välkända svenska kafferosterier. Vårt kaffesortiment är 100% hållbart certifierat!

Några av våra kaffeleverantörer

Kvalitet och smak

Vi älskar kaffe och vi vill att våra kunder ska få möjligheten att uppleva hur ett riktigt gott kaffe på jobbet ska smaka. Det är många faktorer som spelar in. Oavsett kaffemaskin, så är kvaliteten på kaffebönorna och rätt smakkalibrering det som verkligen gör skillnad. Förutom att vi noggrant väljer ut vårt kaffesortiment så ser våra certifierade baristor och smakexperter till att ni hittar ert favoritkaffe, idealiskt för just er kaffemaskin och era smakpreferenser. Det är vad vi kallar ett smakcertifierat kaffe!

Tre lokala kafferosterier hos Convini

Kersh Kafferosteri

Ekologiskt specialkaffe rostat i Stockholm

Kersh Kafferosteri startade på Södermalm 2010 med en liten hand-vevad trumrost som Aadel Kersh hade fått av sin farmor i Palestina. På gasspisen började Aadel experimentera med att rosta kaffe samtidigt som idéen om att starta ett riktigt kafferosteri växte fram. Idag rostas kaffet med utvalda ekologiska bönor som kommer från enskilda gårdar och kooperativ, i områden där kaffebären vuxit och förädlats under schyssta omständigheter med vördnad för både kaffebönderna och miljön. Hållbart hela vägen till kaffekoppen, med kärlek för råvaran och passionen för hantverket. 

Läs mer

Sandby Kafferosteri

Spårbart ursprungskaffe rostat i Lund

På den rogivande Lundaslätten, strax utanför Södra Sandby har Mattias slagit sig ner och byggt upp ett mikrorosteri. 
Det som från början var en verksamhet i ett litet garage, har växt utan att tappa sin värdegrund. Idag huserar Sandby Kafferosteri i Södra Sandby. Målet är fortfarande det samma: Bättre kaffe till fler människor! Sandby Kafferosteri startade 2011, och har växt organiskt sedan dess. Kunderna finns framför allt i Skåne. Men kaffekonnässörer har spridit bruket av Lundabönorna så långt norrut som till Uppsala, så långt västerut som till London och så långt österut som till Gotland.

Morgon Coffee Roasters

Unikt premiumkaffe rostat i Göteborg

I vad som tidigare var ett nedgånget hamnskjul på det gamla varvet i Göteborg, precis vid kranarna och älven, där hittar du numera Morgon Coffee Roasters och deras kafferosteri. Morgon Coffee Roasters grundades sommaren 2018. För Morgon innebär det att dom rostar kaffe som dom själva njuter av och att dom arbetar långsiktigt tillsammans med kaffeodlarna som dom känt i åratal. Morgon har även blivit nominerade som enda Skandinaviska kafferosteri till det ”mest anmärkningsvärda kafferosteriet” i en internationell och offentlig omröstning.

Läs mer

Ett hållbart certifierat kaffesortiment

En viktig del av vår långsiktiga hållbarhetsvision är att vara klimatpositiva 2025. Därför är redan idag 95 % av allt kaffe i vårt sortiment hållbart certifierat!

Några av våra kaffecertifieringar

Erbjud dina kunder och medarbetare något riktigt unikt som verkligen lockar in alla till kontoret! Mode Cold Brew är vårt senaste samarbete. Drick som det är eller med en skvätt havremjölk, med eller utan is. Vill man servera Mode Cold Brew som Nitro Cold Brew med en tillhörande nitromaskin så blir upplevelsen rent utav magisk! 

VÅRA TEER

Ekologiskt te från Bogawantalawa

Är det något vi älskar nästan lika mycket som kaffe så är det såklart te! Tedrickarna ska självklart bli lika nöjda och glada som de som dricker vårt kaffe. Vi har ett unikt, handplockat sortiment av hållbart certifierade teer från de främsta varumärkena – alltifrån Supertea från Teministeriet, till det omåttligt populära Pukka. Eller varför inte det lite lyxigare ceylonteet Bogawantalawa, världens första klimatpositiva te, handplockat på Sri Lanka. 

ÖVRIGT SORTIMENT

Beställ smidigt via vår webshop

Som kund hos oss beställer ni allt som behövs för en perfekt fika på kontoret, smidigt och enkelt via vår webshop. Här hittas lyxiga chokladsticks från Valrhona, take-awaymuggar, mjölk/växtbaserad mjölk, småkakor och servetter – ja allt som kan tänkas behövas för den kompletta kaffeupplevelsen på kontoret!

Visste du förresten att...

Convinis totala sortiment rymmer hela 1000 artiklar..! Här finns verkligen något för alla! Utbudet i våra populära Convinibutiker – med allt ifrån frukost, mellis till lunch och snacks – anpassas och skräddarsys för varje enskilt företag för att kunna passa allas behov på bästa sätt. Och är det någon av dina personliga favoriter som saknas, önskar du enkelt din vara i vår populära Conviniapp.

Vill du också dricka hållbart och nyrostat kaffe på jobbet? ☕

Vi finns här och hjälper dig gärna till ett godare och roligare kaffe på din arbetsplats. Självklart med hållbarhet och smak i fokus. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Convini skyddar och respekterar din integritet. Genom att skicka in formuläret godkänner du att vi får lagra och behandla dina personuppgifter enligt vår sekretesspolicy.