Storyn om Convini

Året var 1995 och en kreativ idé föddes i en Hemglassbil. Det handlade om mat på jobbet...

Vår historia

Så började det...

Året var 1995 och Convinis grundare Anders Enqvist jobbade inom Hemglass sedan många år.

Glassbilarna rullade mest på kvällstid och Anders funderade på hur de kunde användas mer på dagarna. Varför inte sälja glass till företag och kontor? Snart började även önskemål om mat att ramla in. Bingo! Efter 23 år på Hemglass lämnade Anders sitt jobb för att med full kraft sjösätta sin idé om att förse arbetsplatser med mat och energi. Till sin hjälp fick han med sig kollegan Mårten Weman. Starten gick i Stockholm och namnet på bolaget var givet – Mat på Jobbet.

Ständiga förbättringar

Mat på Jobbet växte i snabb takt

Erbjudandet till kunderna utvecklades ständigt och butikerna, sortimentet, tekniken och servicen förbättrades. Varje detalj kunde hela tiden bli bättre! Visionen ”Tillsammans utvecklar vi ett fantastiskt företag” har varit en ledstjärna ända sedan dess.

Kunderna strömmade till och medarbetarna blev fler. 1997 började vi även att erbjuda kaffelösningar till våra företagskunder. Några år senare öppnade vi även upp Mat på Jobbet i Göteborg och Malmö.

Logotypen och namnbytet

Logotypen har genomgått en hel del förändringar genom åren. En viktig milstolpe i vår historia var när vi bytte namn från Mat på Jobbet till Convini. Det nya namnet kunde rymma ett vidare erbjudande och även fungera internationellt.

Ett familjeföretag

Entreprenören Anders startade bolaget från scratch och medarbetarna närmar sig nu 300 till antalet. Idag är andra generationen Enqvist – Emelie, Nicklas och Jonas – alla verksamma i bolaget. De två sistnämnda sitter med i Convinis ledningsgrupp.

”- Att ha privilegiet att arbeta tillsammans med mina barn kring en gemensam idé är mycket speciellt och verkligen en höjdare” säger Anders. ”Familjeföretaget innebär en naturlig långsiktighet och personligt ansvar för verksamheten. Det tycker jag är bra för företaget och det ger kontinuitet och trygghet för de anställda” fortsätter Anders.

Milstolpar

Vart och ett av åren i Convinis historia har inneburit många milstolpar. Men, några sticker ut som extra viktiga för oss…
-1995-
Mat på Jobbet grundas i Stockholm
-1997-
Ett kaffeerbjudande lanseras
-2000-
Mat på Jobbet etableras i Malmö
-2007-
Mat på jobbet etableras i Göteborg
-2015-
Mat på jobbet byter namn till Convini
-2016-
AB Max Sievert välkomnas som extern delägare
-2018-
Huvudkonkurrenten Kaffeknappen förvärvas från Svenska Nestlé
-2019-
Convini blir delägare i Stockholmsbaserade Fruktdealen
-2019-
Internationell expansion och uppstart i Berlin
-2020-
Convini firar 25 år!
-2021-
Convini förvärvar Coca-Colas Office Coffee-koncept, Chaqwa at Work
-2021-
Vi enas under ett varumärke – Kaffeknappen blir Convini
-2022-
Convini förvärvar tyska Hello Fresh Go och blir marknadsledare i Europa
EN KORT PRATSTUND MED ANDERS

Om företagsidén, drivkraften och glädjen

Berätta, hur började det hela?

-“Jag såg ju stora möjligheter för idén med ”mat på jobbet”. Jag var uppfylld av de framgångar som vi hade på Hemglass under 1970 och -80 talen. Entreprenören i mig ville starta något nytt från scratch och utnyttja alla de erfarenheter jag hade fått. Vi hade faktiskt redan från start tanken, att om affärsidén höll, skulle vi låta den växa stort och nå sin fulla potential. Och på den vägen är det och vi är definitivt inte klara än. Vi är bara i början!

Att ge arbetstillfällen och få jobba tillsammans med många människor, kunder och konsumenter har hela tiden varit grejen för mig. Därav visionen som vi fortfarande verkar efter; ”Tillsammans utvecklar vi ett fantastiskt företag”.

 

Vilken har din drivkraft varit under resans gång?

Redan från barnsben fann jag glädje i att försöka göra gott för andra. Det känns fint i kroppen när man gör något bra och får uppskattning. Att hjälpa människor i arbete att må bra och prestera bättre – än i dag vår mission – har alltid känts helt rätt!

Med kloka medarbetare, krävande kunder och en hel del tur så har det rullat på. Att få arbeta tillsammans med andra engagerade människor som brinner för utveckling har verkligen skapat glädje och en härlig känsla som gett mig en mening med livet. Det har varit och är fantastiskt roligt!” avslutar Anders.

Kom i kontakt med Convini ☕

Fyll i dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss.

Convini skyddar och respekterar din integritet. Genom att skicka in formuläret godkänner du att vi får lagra och behandla dina personuppgifter enligt vår sekretesspolicy.

JURA espressomaskin till företag