Vårt hållbarhetsarbete

Convini bidrar till ett hållbart samhälle genom att vara det ledande hållbara företaget på marknaden för innovativa mat- och dryckeslösningar på arbetsplatser

Hållbarhet

Convinis hållbarhetsarbete

Ända sedan Anders Enqvist grundade Convini för snart 30 år sedan har långsiktighet varit en huvudprincip i bolaget. Tillsammans bygger vi ett fantastiskt företag som ska bidra med positiv energi och välmående till människor i arbete för generationer framåt. Hållbart företagande har därför alltid präglat vårt arbetssätt.

Vi arbetar mot en cirkulär affärsmodell och vår ambition är att vara ledande inom hållbarhetsområdet i vår bransch.

Vi utgår från FN:s globala mål

Vi utgår från de 17 globala målen för hållbar utveckling som togs fram av FN 2015. Av de 17 målen har vi valt ut fem som är särskilt viktiga för oss och vår verksamhet.

Vår hållbarhetsrapport

I vår hållbarhetsrapport presenterar vi våra största utmaningar, vad vi fokuserar på och vad vi uppnått under året.

Kika in i vår senaste rapport här:

Årets hållbara höjdpunkter

Hållbarhet för oss har många dimensioner som alla är viktiga; miljö, hälsa, mänskliga rättigheter och socialt ansvar – både internt och externt. När vi blickar tillbaka på 2023 kan vi stolt konstatera att vårt hållbarhetsarbete har gett fina resultat. Vårt totala klimatfotavtryck har minskat med 14,6% per omsatt SEK jämfört med föregående år. Scrolla gärna ner och läs om några utvalda hållbarhetsprojekt eller ladda ner vår Hållbarhetsrapport för 2023.

HÅLLBARHETSPROJEKT

Klimatmål godkända av SBTi

Vi är mycket stolta över är att våra klimatmål har blivit godkända av Science Based Targets initiative (SBTi). Det är ett viktigt kvitto på att Convini bidrar ambitiöst och på vetenskaplig grund för att uppnå de globala klimatmålen. 

Nu uppmuntrar vi våra leverantörer och partners så att de också ska uppfylla kriterierna och få sina klimatmål godkända av SBTi. På så vis driver vi en positiv utveckling i branschen. 

HÅLLBARHETSPROJEKT

Nu rullar vi grönare

Vi fortsätter omställningen till en 100% eldriven fordonsflotta. Under 2023 driftsatte vi 19 nya eldriftsfordon. Därtill pågår ett spännande utvecklingsprojekt för att få fram eldrivna leveransfordon som klarar våra krav på en obruten kyl- och fryskedja. Här driver vi utvecklingen i branschen och är pionjärer inom området. De fordon som ännu inte är eldrivna körs på HVO100. 

HÅLLBARHETSPROJEKT

Kampen mot matsvinnet

Matsvinn är en stor utmaning för vårt samhälle, både lokalt och globalt. På Convini jobbar vi målmedvetet för att minska matsvinnet i vår verksamhet med 50% senast 2025. Detta gör vi genom noggranna driftrutiner och effektiv logistik. För att ytterligare minska matsvinnet samarbetar vi bl a med Matmissionen och Too Good To Go. Tillsammans räddade vi över 100 000 produkter från att slängas!

HÅLLBARHETSPROJEKT

Hållbar utrustning och recycling

Vårt superkunniga teknikerteam jobbar både förebyggande och med recycling av utrustning för att maximera maskinernas livslängd. Under 2023 gav vi nytt liv åt hela 730 maskiner – grymt bra!

De kaffemaskiner, vattentorn, kylar och frysar som vi installerar är noggrant utvalda. Kaffemaskinerna går ner i energisparläge när de inte används och kylarna och frysarna i våra butiker har bästa energiklass. Att vi jobbar med utrustning med hög kvalitet och lång livslängd är en självklarhet. Det minskar riskerna för driftstopp och fel, och därmed färre servicebesök, färre miljöbelastande transporter och färre kassationer. Och nöjdare kunder!

HÅLLBARHETSPROJEKT

Hållbarhetsdeklarerat sortiment

För att göra det enkelt för våra konsumenter att fatta medvetna beslut har vi hållbarhetsdeklarerat vårt sortiment. Den som handlar i Convinibutiken kan nu enkelt ta del av hållbarhetsdeklarationen i appen. Varje produkt är poängsatt 1-100 utifrån parametrarna klimat, hälsa, rättvisa och vatten. Ju högre poäng desto bättre hållbarhetsval.  

Bra va!

En liten del av allt vi gör

Certifierade enligt ISO 9001 & 14001

100% certifierat kaffe 

Förnybar el på alla kontor

Alla förmånsbilar rullar på el

Hållbarhetsdeklarerat sortiment

Uppförandekod som ställer krav på våra leverantörer
Matsvinnet reduceras genom olika samarbeten
Vi källsorterar & återvinner, självklart!

Våra senaste bloggartiklar

Betydelsen av rörelse och korta pauser under arbetsdagen

Vikten av trivsel, bra stämning och sammanhållning på arbetsplatsen

Att attrahera och behålla personal i konkurrensen om talangerna

Titta in på en schysst kopp kaffe! ☕

Vi finns här och hjälper dig gärna vidare till bästa tänkbara (och hållbara) lösning för just din arbetsplats. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Convini skyddar och respekterar din integritet. Genom att skicka in formuläret godkänner du att vi får lagra och behandla dina personuppgifter enligt vår sekretesspolicy.

JURA espressomaskin till företag