Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

Att skapa en hälsofrämjande arbetsplats kan vara en av de bästa investeringarna du kan göra i ditt företag. När vi mår bra och trivs på jobbet presterar vi bättre och i det långa loppet är ju det positivt för alla – både arbetsgivare och medarbetare.

Här följer några bra och enkla tips på hur ni främjar hälsa på arbetsplatsen.

Skapa en hälsosam arbetsmiljö

Arbetsmiljön är en stor del i att främja hälsa på arbetsplatsen. Allt från att arbetsplatsen är ren och städad med bra belysning och ventilation till att man kan jobba ergonomiskt.

Men det är inte bara den fysiska arbetsmiljön som är viktigt utan även den psykiska arbetsmiljön spelar en stor roll. Se till exempel till att alla medarbetare känner att jobbet är meningsfullt, att de blir sedda och att de kan utvecklas i sin roll.

Skapa gärna goda förutsättningar för medarbetarna att själva kunna vara hälsosamma och göra bra val genom att till exempel erbjuda hälsosamma mellanmål eller ge dem möjlighet att stå upp och jobba.

Främja fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet håller oss pigga och produktiva hela dagen. För att få in rörelse under en arbetsdag kan man till exempel ta korta rörelsepauser eller lunchpromenader. Om ni inte redan erbjuder friskvårdsbidrag kan det vara något att överväga för att ge medarbetare möjlighet till fysisk aktivitet utanför arbetet.

Tips! Boosta hälsan på arbetsplatsen med hjälp av Convini Challenge – en hälsoutmaning som engagerar alla kollegor!

Erbjud frukt på jobbet

Ett av många hälsosamma mellanmål på jobbet är färsk frukt. Genom att erbjud frukt på jobbet ger ni medarbetare förutsättning att äta hälsosammare under dagen och i längden bli friskare och piggare.

Främja hälsa på jobbet med goda val

Med Convinis lösningar kan ni främja hälsa på arbetsplatsen genom att erbjuda medarbetare både frukost, lunch och mellanmål från Convinibutiken. Genom att erbjuda möjligheten att välja hälsosamma val under hela dagen främjar ni hälsa och skapar en trivsam arbetsplats med sprudlande kollegor. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar utifrån era önskemål och ger er alltid personlig och snabb service.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Därför behövs fredagsfikan på jobbet

JURA espressomaskin till företag