7 tips på nyttiga mellanmål

Missar du att äta mellanmål? Låt oss ändra på det! Här tipsar vi om sju olika nyttiga mellanmål som du kan köpa och laga själv på nolltid!

Inspiration på goda och nyttiga mellanmål

Mellanmål är ett litet men viktigt mål som lätt kan glömmas bort om man inte har något bra alternativ till hands. Vi vill därför inspirera med olika enkla och nyttiga mellanmål som du kan äta på språng, ta med hemifrån eller hitta i vår Convinibutik på din arbetsplats. Så att du undviker ett sviktande blodsocker och håller energinivån uppe under hela dagen!

1. Nötter

Ett nyttigt mellanmål som funnits med sedan urminnes tider är nötter! Nötter är fulla av nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. En handfull nötter (ca 30 g) är ett utmärkt mellanmål som mättar mellan måltiderna. Här är några olika nötter att testa!

 • Mandlar
 • Valnötter
 • Pekannötter
 • Macadamianötter
 • Paranötter
 • Cashewnötter
 • Hasselnötter

risenta-salted-almonds

I Convinibutiken: Risenta torrostade mandlar

Mandlar är rika på kostfiber, magnesium, järn och E-vitamin. Dessutom innehåller mandlar hela 20 % protein. Risentas förpackning med torrostade salta mandlar innehåller 60 g och räcker perfekt för två mellanmål – förmiddag och eftermiddag!

2. Cottage cheese, kvarg eller yoghurt

Cottage cheese, kvarg och yoghurt är ett energi- och proteinrikt mellanmål. Toppa med lite frukt och bär för att få en extra boost av vitaminer och antioxidanter också!

arla-keso-frukt-bar

I Convinibutiken: KESO Frukt & Bär Jordgubb

I Convinibutiken hittar du flera av Arlas KESO varianter. KESO Frukt & Bär Jordgubb kräver inte ens någon topping, i botten på förpackningen finns jordgubbar – allt i ett. Enbart sötad med bär och juice och en förpackning innehåller hela 17 g protein.

3. Chiapudding

Chia är ett fiber- och omega-3-rikt frö med många användningsområden. Till exempel kan man göra chiapudding. Ett busenkelt nyttigt mellanmål som du kan förbereda dagen innan och äta hemma eller ta med till jobbet. Blanda 2 matskedar chiafrön med 1 deciliter mjölk, havredryck eller valfri nötdryck. Låt stå i en kvart och rör om. Ställ sedan in den i kylen minst två timmar eller över natten. Toppa sedan med lite frukt, bär eller kvarg!

oatlaws-havre-chiapudding-mango-passion

I Convinibutiken: Oatlaws havre- & chiapudding

I Convinibutiken hittar du Oatlaws havre- och chiapudding med smak av mango och passion utan tillsatt socker. Ett perfekt alternativ när ens egen chiapudding glömdes kvar i kylen hemma – eller glömdes bort att göras.

4. Knäckebröd med nyttigt pålägg

Vad vore en lista om nyttiga mellanmål utan ett alternativ på en nyttig smörgås? Hoppa över formfranska med nutella och gör istället en smörgås på mörkt rågbröd eller fiberrikt knäckebröd med ett hälsosamt pålägg. Det kommer hålla blodsockret stabilare. Brist på idéer för pålägg? Vi har samlat några exempel på nyttiga pålägg värda att testa.

 • Avokado
 • Färskost
 • Kalkon
 • Hummus
 • Nötsmör

wasa-sandwich-cheese-french-herbs

I Convinibutiken: Wasa Sandwich Cheese & French Herbs

Convinibutiken har ett brett utbud av frallor och knäckebröd, perfekta för en snabb energipåfyllning på språng. Wasa Sandwich Cheese & French Herbs är gjord på fullkornsknäcke och har en krämig fyllning med smak av ost och örter.

5. Proteinshake

Proteinshakes hör inte bara hemma på gymmet. Proteinshakes är ett smidigt och nyttigt mellanmål som man enkelt kan ta med sig och dricka på språng. Och det är lika enkelt att göra den! Mixa fryst banan med ett valfritt proteinpulver och tillsätt havredryck (eller annan vätska) för att få önskad konsistens. Voilà – proteinshake på nolltid!

barebells-milkshake-banana-split

I Convinibutiken: Barebells Milkshake Banana Split

Barebells Milkshake Banana Split är en dessertklassiker i nyttigt format. Kan det bli bättre? Laktosfri, utan tillsatt socker och 24 gram protein. Ett proteinrikt och nyttigt mellanmål att köpa i Convinibutiken.

6. Energibar

Bars är ett smidigt, gott och nyttigt mellanmål – så länge du väljer ett alternativ som har naturliga tillsatser. Du vill inte få i dig en sockerbomb! Som tur är finns det många bra alternativ på marknaden utan tillsatt socker och med bra proteiner och fetter.

eat-nautral-cashew-blabar

I Convinibutiken: Eat Natural Cashew & Blåbär

I Convinibutiken hittar du många olika bars, något för varje smak! Till exempel denna från Eat Natural som består av cashewnötter och torkade blåbär med ett yoghurtöverdrag. Mums!

7. Frukt och smoothies

Frukt och smoothie är ett vitaminrikt och uppiggande mellanmål – enkelt och poppis bland många. Gör din egen smoothie med dina favoriter bland frukt och grönt. Eller testa dig fram och hitta helt nya smakkombinationer. Om inte annat kan du hitta inspiration och färdiga alternativ i butikerna!

froosh-smoothie-mango-apelsin

I Convinibutiken: Froosh Mango & Apelsin

Froosh smoothies innehåller bara frukt. Inga konserveringsmedel, tillsatser eller annat trams. Frukt när det är som bäst – och smidigast! Enkel att dricka i farten eller ta med mellan möten på jobbet.

Psst! Du vet väl om att vi också erbjuder fruktleveranser till arbetsplatser? Kolla in vårt erbjudande med frukt på jobbet!

Nyttiga mellanmål från Convini

Med en Convinibutik på jobbet finns mellanmål nära till hands och energinivån kan hållas uppe under hela dagen. Vi levererar goda och nyttiga alternativ både för frukost, mellis och lunch redo att ätas. En skräddarsydd butikslösning på jobbet – öppen 24/7.

Hör vad våra kunder tycker om våra matlösningar – läs våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

Hur ofta ska man äta fisk?

7 tips på mättande mellanmål

3 anledningar till att ta fikapaus på jobbet