Därför behövs fredagsfikan på jobbet

Att fredagsfika på jobbet är både en trevlig och enkel tradition som kan ha en positiv inverkan på både arbetsmiljön och medarbetarnas hälsa. En fredagsfika ger er inte bara en chans att koppla av och äta gott, utan kan på samma gång stärka teamet och öka er produktivitet! 

Här följer några av många anledningar till varför ni bör fredagsfika på jobbet. 

Ökar social sammanhållning

Fredagsfikan ger er en möjlighet att umgås i en mer avslappnad miljö. Ni får chansen att lära känna varann, ha roligt ihop och stärka era relationer. När trivseln ökar och teamet har en starkare sammanhållning kan det i sin tur leda till att ni får en riktigt bra arbetsmiljö så att de anställda trivs bättre.

Minskar stress

Vissa arbetsveckor kan vara mer intensiva än andra, och då kan fredagsfikat ge en välbehövlig paus och bli veckans verkliga höjdpunkt. Det ger en möjlighet att släppa arbetsuppgifterna en stund och ladda batterierna tillsammans inför helgen. Att koppla av och ha trevligt kan bidra till att stressnivåerna sjunker och att välmåendet ökar.  

Uppmuntrar till hälsosamma vanor

Ofta förknippas fredagsfikat på jobbet med sötsaker, men det kan ju även vara en möjlighet att erbjuda nyttigare alternativ som olika sorters god frukt, sockerfria alternativ eller varför inte, smoothies? Genom att bjuda på hälsosamma godsaker kan er fredagsfika främja hälsa på arbetsplatsen – en win-win för både medarbetare och arbetsgivare! 

Fredagsfika med Convini

Vi vet att fredagsfikan är en speciell stund på arbetsveckan. Kaffe på jobbet är vår passion och vi ser gärna till att ni kan dricka rykande färskt, nybryggt kaffe på er fikastund. Med en kaffemaskin från Convini tillsammans med en välfylld Convinibutik är fredagsfikan klar på ett ögonblick. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för alla arbetsplatser och vi strävar efter att hjälpa er till en fikastund som förgyller arbetsveckan. 

Författare:

Mer läsning

Så väljer du det bästa kaffefiltret

Därför ska du frysa in överblivet kaffe

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

JURA espressomaskin till företag