Så ökar ni trivseln på jobbet

Vi spenderar en stor del av vår vakna tid på arbetsplatsen. Att trivas på jobbet är viktigt för både vår mentala hälsa och vår prestation under dagen. En bra arbetsmiljö får oss att känna oss motiverade och engagerade och det påverkar produktiviteten. Därför är det superviktigt att skapa en arbetsplats där medarbetare känner att de trivs och mår bra!

Här listar vi 5 tips på hur ni ökar trivseln för alla på arbetsplatsen!

1. Skapa en positiv arbetsmiljö

En förutsättning för att trivas på jobbet är att arbeta i en positiv arbetsmiljö. Att skapa en inbjudande arbetsplats handlar om allt ifrån att ha det rent och städat runt omkring till att kollegorna trivs och har roligt tillsammans. 

Ett bra sätt att skapa gemenskap i teamet är att arrangera roliga utmaningar som ger bra stämning mellan kollegorna.  

Se våra andra tips på hur ni ökar vi-känslan på jobbet!

2. Skapa utvecklingsmöjligheter

Att ha möjlighet att utvecklas och växa är en faktor som påverkar oss positivt på jobbet. Det kan vara allt ifrån att erbjuda vidareutbildningar och kurser, till att bli uppmuntrad till ansvar och nya uppgifter. När vi känner att vi får växa i vår yrkesroll ökar också trivseln och det övergripande välmåendet på jobbet. 

3. Bekräfta och peppa varandra

Att lyfta fram medarbetarnas styrkor och framgångar kan göra stor skillnad för trivseln på jobbet. När vi uppskattas för vårt arbete ökar både motivation, engagemang och självförtroende. 

Tips! Utse månadens/kvartalets prestation och dela ut en symbolisk belöning för att öka motivationen. 

4. Ha en tydlig gräns mellan arbetstid och fritid

Att tillåtas ha en tydlig gräns mellan arbete och fritid är viktigt för vår mentala hälsa och välbefinnande. Att känna att gränsen är suddig och att man måste vara kontaktbar även utanför jobbet kan leda till stress och utmattning. En fritid utan påminnelse om jobbet gör att vi kan återhämta oss effektivt och hämta ny energi inför nästa arbetsdag.  

5. Främja en hälsosam livsstil

Hur vi mår fysiskt och psykiskt har såklart påverkan på vårt arbete och vår prestation. Något som kan öka trivseln på jobbet är möjligheten att kunna göra hälsosamma val. Att till exempel erbjuda frukt på jobbet, uppmuntra rörelsepauser eller att erbjuda friskvårdsbidrag är tre saker som underlättar för medarbetarna att få in mer hälsosamma val i vardagen. 

Ett roligt sätt att främja en hälsosam livsstil är att delta i Convini Challenge – en rolig utmaning där ni i lag samlar poäng genom olika typer av fysisk aktivitet. Ni registrerar allt i en enkel och lekfull app och alla i laget kan ta del av erbjudanden och belöningar under utmaningen.

Öka trivseln på jobbet med Convini 

Att öka trivseln på jobbet behöver inte vara svårt. Med Convinis lösningar för kaffe, mat och frukt på jobbet kommer ni en god bit på vägen till ökad trivsel på arbetsplatsen. Ta en kaffe tillsammans eller styr upp en gemensam paus med mellanmål från Convinibutiken. Vi erbjuder alltid personlig och snabb service och skräddarsyr gärna våra lösningar efter era behov och önskemål.

Läs våra kundcase och se vad andra tycker om oss!  

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag