7 roliga temadagar att fira på jobbet

Almanackan kryllar av roliga temadagar som i många fall är perfekta att göra en liten happening av på jobbet. Att med jämna mellanrum anordna någon form av aktivitet för medarbetarna kan göra mycket för trivseln, gemenskapen och den viktiga vi-känslan på ett företag. Här ger vi dig 7 inspirerande tips på temadagar värda att fira.

1 februari – Vegetariska dagen

Vegotrenden växer sig allt starkare och den här dagen ger er ett ypperligt tillfälle att testa god vegetariskt mat. Kanske finns det en eller flera “veggiesar” på kontoret som gärna skulle hålla i aktiviteten och antingen bjuda på lite egenlagade favoriter, beroende på hur stor arbetsplatsen är, eller om ni väljer att anlita catering eller upphämtning på favoritstället. Kanske duka upp en lunchbuffé av goda vegorätter som alla får prova?

3 april – Kärlekens dag

Vi behöver alla pepp och uppskattning på jobbet och genom att fira kärlekens dag får alla möjlighet att sprida lite extra kärlek till sina kollegor. Pimpa kontoret med hjärtan och uppmana alla att vara extra snälla och visa gärna varandra uppskattning under dagen. Det kan vara allt ifrån en gullig post-it på dataskärmen till att komma med en god kopp kaffe eller ge några peppande ord. En annan kul idé är att under dagen hylla kontorets hjälte eller liknande, genom exempelvis en nomineringstävling.

28 maj – Den stressfria dagen

Stress och utbrändhet är viktiga ämnen som inte kan lyftas nog för många gånger. Bjud in en inspirerande föreläsare till arbetsplatsen som kan ge er verktyg för att minska stressen. Eller varför inte anlita en yogalärare som kan lära ut grunderna i mindfullness och andning? Prata om pausens betydelse och uppmuntra medarbetarna att lämna datorn med jämna mellanrum under arbetsdagen. Win-win för både medarbetaren och företaget.

Läs också: Ta hand om kroppen med pausgympa på jobbet

18 juni – Internationella picknickdagen

Varför inte arrangera en mysig picknick och samla alla medarbetare innan semesterperioden drar igång? Antingen så står företaget för mat och dryck eller så får alla ta med sina egna favoriter. Funkar både som lunch- och eftermiddagsaktivitet och blir garanterat en succé!

29 september – Kaffets dag

Det finns inte många länder som slår svenskarna i kaffedrickande och självklart är detta något som är väl värt att fira. Ett kul tips är att bjuda in en barista som kan fixa lyxkaffe till alla och samtidigt svara på frågor och visa funktioner på era befintliga kaffemaskiner. Det blir garanterat en snackis och ett utmärkt sätt att förgylla arbetsdagen på.

4 oktober – Kanelbullens dag

Vem älskar inte kanelbullar? Den här dagen är en riktig klassiker som definitivt kan firas med en uppskattad fika på eftermiddagen. Varför inte låta oss leverera kanelbullar till kontoret? Vill ni ta temat ett steg längre är en baktävling ett hett tips. Dela in kollegorna i lag och tävla om vem som kan göra den godaste kanelbullen. Här krävs det ett kök, men finns det ett i era lokaler finns inga hinder, tänk bara på den härliga känslan när doften av nybakade bullar sprider sig i lokalen.

20 december – Jultröjans dag

Leta fram din gamla färgglada jultröja med snögubbar och jultomtar och ge dig själv och kollegorna lite extra julfeeling innan det förhoppningsvis är dags för en välförtjänt julledighet. En kul och enkel aktivitet som både kommer att skapa stämning och skratt på nolltid.

Fler temadagar som kan firas på kontoret:

20 februari Internationella musarmsdagen
21 mars Rocka sockorna-dagen
6 maj Hembakat-dagen
16 augusti Dra ett skämt-dagen
28 september Lösgodisets dag
18 oktober Slipsdagen
7 november Kladdkakans dag

Ännu fler temadagar hittar du här! 

***

Vill du få ännu fler tips på hur du kan skapa en välmående arbetsplats? I vår nya guide har vi samlat en rad värdefulla tips på hur du som ansvarar för kontoret kan få bättre flyt i din vardag och få mer tid för att sätta guldkant på medarbetarnas vardag. Ladda ner guiden här – helt gratis.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag