3 tips – Så kan ni fira kaffets dag!

Det finns några dagar per år som är heliga när det kommer till fika. Vi firar både kanelbullar, lussebullar och semlor, och oftast tillsammans med en god kopp kaffe. Alla kanske inte har lärt sig än, men den 1:a oktober varje år firas International Coffee Day. I vissa länder infaller den även lokalt på en annan dag, som i Sverige där vi även firar kaffets dag den 29:e september. Kan det verka rörigt? För säkerhets skull så tycker vi att det ska firas båda dessa dagar.

Så hur firar man egentligen kaffets dag? Kaffe dricker vi oftast varje dag och till och med flera gånger per dag. Här kommer tre tips: 

1. Drick ett kaffe som du inte brukar dricka

När det kommer till just kaffe är det märkligt nog en av få saker vi sällan ändrar på, ett vanebeteende utan dess like. Vi köper ofta samma kaffe från samma rosteri varje gång vi handlar, vi dricker samma typ av kaffe när vi är ute och fikar eller när vi fikar på kontoret och vi dricker oftast kaffe samma tider under dagen.

På kaffets dag utmanar vi alla att göra saker du normalt inte gör när det kommer till just kaffe. Testa ett nytt lite lyxigare kaffe eller prova en kaffevariant du inte brukar när du fikar på stan, avsluta dagen med en ljuvlig kaffedrink efter middagen.

2. Fixa en tipsrunda med kaffetema

Har du medarbetare som är kunskapstörstiga och som uppskattar kluriga quiz? Då är en tipsrunda helt rätt för er. Första priset ska såklart vara ett presentkort på en kaffebutik!

Mejla mig om du behöver hjälp med inspiration till frågor om kaffe!

3. Passa på att uppdatera din kaffelösning

Har du funderat på att uppdatera din kaffelösning hemma eller på kontoret? Passa på när det är kaffets dag! Lyxa till det med en ny kaffebryggare, ett handbryggningskit, ny fin termos eller kanske en uppdatering av kaffemuggar & porslin?

Happy International Coffee Day!

***

Vi på Convini besitter en enorm expertis och passion kring allt som rör kaffe. Är du nyfiken på Convinis skräddarsydda kaffelösningar till företag? Boka gärna in ett möte med oss så berättar vi mer!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag