Håll medarbetarnas energinivå på topp från morgon till kväll

Inom idrotten har det länge talats om att det du stoppar i dig påverkar din prestation och din energi. Vad som inte diskuterats lika mycket är att detsamma gäller när du är på jobbet. Det du stoppar i har en stor påverkan på hur väl du presterar, men även på hur du mår och hur din energinivå ser ut under dagen. Det är viktigt att regelbundet boosta med energi under dagen för att orken och humöret ska vara på topp, från tidig morgon till kväll.

Som arbetsgivare ligger en del av ansvaret på dig för att se till att dina medarbetare mår bra på jobbet. Självklart ligger inte allt ansvar på dig, men desto gladare och nöjdare medarbetare du har, desto bättre går det för företaget. Dessutom, en positiv stämning gör att det blir roligare för alla att gå till jobbet. På Convini brinner vi för friska arbetsplatser och välmående medarbetare eftersom vi vet att det gör stor skillnad på många sätt, både på individnivå och för företaget i stort. 

Vår energinivå påverkar oss

Vårt välmående börjar med en glad mage. Det finns många saker som påverkas av vad och hur ofta vi äter, och energinivån är en av dessa. Den påverkar i sin tur både prestation, humör och ork. Är alla dina medarbetare trötta om dagarna kan det lätt bli dålig stämning på kontoret med större risk för konflikter. 

Som tur är, så finns det flera alternativ som kan hjälpa dig att förse medarbetarna med energi från morgon till kväll. Vi har tidigare bloggat om hur vi kan höja energin i både knopp och kropp – där rörelse och omväxling är ett av flera sätt.

Fördelar med mat på jobbet

Att erbjuda mat på jobbet kan vara ett sätt att skapa rätt förutsättningar för att öka medarbetarnas energinivå. Det finns många fördelar med att ha en butik med mat och dryck på arbetsplatsen. Genom vårt erbjudande får ni:

  • Ett brett utbud med allt ifrån frukost och lunch till mellanmål
  • Ett sortiment med något för alla, med välkända varumärken och spännande nyheter
  • En naturlig pausyta där ni kan umgås mer spontant
  • En butik på ert kontor som alltid är öppen och tillgänglig

Genom att erbjuda medarbetarna en lösning där de enkelt, snabbt och smidigt kan köpa både frukost, lunch, middag och mellanmål säkerställer du att deras energinivå hålls på topp från morgon till kväll.

Välmående börjar ofta med en glad mage. För att hålla energinivån på topp under hela dagen kan en av lösningarna vara en matbutik på arbetsplatsen. Det gör inte bara att lunchen eller mellanmålet blir mer tillgängligt, tröskeln för att fylla på energi när det behövs sänks också. Dessutom, en yta med en matbutik kan öppna upp för en pausyta som inbjuder till umgänge.

Läs gärna mer om hur våra kunder upplever Convinis mat- och kaffeerbjudande i våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag