Missa inte! Sommarens 5 mest lästa blogginlägg

Vilken sommar vi haft! Inte minst på Convinis blogg som inte tagit semester utan som fortsatt att leverera inspirerande läsning med fokus på välmående arbetsplatser. Här har vi samlat våra 5 mest lästa blogginlägg från de senaste månaderna. Stressignaler, gemenskap på jobbet, vikten av arbetsglädje och så lite mattrender och parträning toppar listan. 

1. Stressignaler att hålla koll på

Alla människor känner sig stressade då och då, vilket i sig inte alltid är dåligt. Stress kan i vissa fall till och med ge den där lilla extra skjutsen av energi som vi behöver för att klara av ett visst uppdrag. Men dessvärre blir den långvariga, negativa stressen allt vanligare på Sveriges arbetsplatser. I det här inlägget hittar du en lista på stressignaler att hålla koll på, för att minska risken att stressen tar över.

2. 3 tips för att öka gemenskapen på jobbet

Ökad arbetsglädje och starkare teamkänsla är några anledningarna till att det är viktigt att ständigt jobba för att öka gemenskapen på arbetsplatsen. Men det ger också fördelar när det kommer till att attrahera personal. I det här inlägget får du tre tips på hur du som chef kan jobba för att få en starkare gemenskap på jobbet. 

3. Så viktig är arbetsglädjen på jobbet – och så påverkar den oss

Arbetsglädje utgörs av den totala upplevelsen av arbetssituationen, ledningen, våra kollegor, arbetsplatsen och arbetsuppgifterna. Att känna arbetsglädje bidrar bland annat till högre produktivitet, kvalitet, kundlojalitet, minskad sjukfrånvaro och personalomsättning. Viktigast är inte de långsiktiga målen, utan att vi trivs här och nu, att vi känner att vi kan påverka och att vi känner en stor glädje till att gå till jobbet den här dagen, veckan eller månaden.

4. Var tionde svensk äter vegetarisk eller vegansk kost

Vegetarisk eller vegansk kost är en mattrend som växer sig allt starkare. Idag har cirka var tionde svensk valt den kosten och några vanliga anledningar är miljö- eller hälsoskäl. En vegetarisk kost bör innehålla bland annat baljväxter, grönsaker, rotfrukter och rapsolja för att du ska få i dig alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver.

5. Maxa träningen med en kollega – 7 bra övningar

Träningen blir så mycket roligare om du har peppande träningskompis vid din sida. Och det bästa av allt – det finns massor av roliga övningar som ni kan göra tillsammans. Träningscoachen Christian Adler har här valt ut 7 favoritövningar som aktiverar hela kroppen.

Du har väl inte missat att vi varje tisdag och torsdag publicerar ett nytt inlägg på Convinis blogg? Utifrån vår 5-i-topp-lista från sommaren som gått kan vi konstatera att vi gärna läst om vanliga stressignaler, gemenskap på jobbet, vikten av arbetsglädje, den vegetariska och veganska mattrenden och om hur vi på bästa sätt kan parträna tillsammans med en kollega. 

I bloggen pratar vi också mycket om vikten av att ta pauser under arbetsdagen. Inspirationen är till stor del hämtad från vår rapport “Den effektiva pausen” där har vi samlat spännande forskningsrön som visar hur viktig regelbunden återhämtning är. Du kan ladda ner materialet gratis här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag