Härlig sommarläsning! 5-i-topp från bloggen 2019

Vi på Convini är väldigt stolta och glada över att så många läser vår må bra på jobbet-blogg varje vecka. Nu tar vi sommarlov några veckor men är tillbaka med nytt inspirerande material redan i mitten av augusti.
Men först… några härliga sommarläsningstips! Här är inläggen ni gillat bäst under våren!

invise-1-1

1. Här har personalen helt fria arbetstider

Flexibla arbetstider är en förmån som många av oss värdesätter högt och något som många arbetsgivare i dag erbjuder. 
Det finns också företag som väljer att ta flextiden ett steg längre. På inboundbyrån Invise infördes helt fria arbetstider för fem år sedan – och hittills har effekterna enbart varit positiva.

carolinewiklund-1-1

2. Vanliga misstag chefer gör när medarbetare är stressade

Som chef har du ett ansvar att fånga upp stress i din arbetsgrupp och samtidigt vara med och hitta lösningar för de medarbetare som upplever stress – innan situationen blir ohållbar. En uppgift som inte är helt lätt.  

Här ger Unionens coach- och stresspedagog Caroline Wiklund sina bästa tips kring vanliga fallgropar som är lätta för chefer att fastna i – och hur de kan undvikas.

treaktivitetersombyggerettstarkareteam-1-1

3. Tre aktiviteter som bygger ett starkare team

Även om våra medarbetare mår bra och trivs, så skadar det aldrig med en ännu starkare teamkänsla.  Det finns flera aktiviteter som kan hjälpa oss att bygga ett starkare team som tillsammans kan jobba ännu mer effektivt och faktiskt trivas ännu bättre tillsammans. Ett riktigt starkt team är en bra grundsten för att nå ett bra resultat som företag.

sa-okar-du-gemenskapen

4. Tre tips för att öka gemenskapen på jobbet

Det finns många anledningar till varför det är viktigt att ständigt jobba för att öka gemenskapen på en arbetsplats. En bra gemenskap ökar inte bara arbetsglädjen och trivseln på kontoret. Det är också ett bra verktyg för att attrahera rätt kompetens. I det här inlägget får du tre tips på hur du som chef kan jobba för att nå en starkare vi-känsla mellan kollegor.

mattrender-2-1-1

5. Trendspaning! 7 heta matsnackisar 2019

2018 blev året då vi svenskar på allvar hakade på den gröna trenden och började dra ner på köttet – och trenden förväntas fortsätta växa under 2019. Det spår kommunikationsbyrån Food and Friends som under 15 år har gjort trendspaningar inom mat, dryck och måltider. Här listar vi 7 spännande matsnackisar från Food and Friends “Trendspotting 2019”.

***

Vill du få fler inspirerande tips på hur din arbetsplats kan bli ännu bättre? Kika gärna in på vår må bra på jobbet-blogg som fokuserar på hälsa och välmående!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag