4 tecken som talar för en mat- och kaffelösning på kontoret

Allt fler har nog återgått till sina respektive arbetsplatser efter en lång och välbehövlig jul- och nyårsledighet med allt vad det innebär. Nu är en perfekt tid för nya initiativ och förbättringar för att skapa trivsel och välmående. Här är fyra tydliga tecken på att det är dags att skaffa en mat- och kaffelösning till arbetsplatsen! 

När tiden är en bristvara

I de fall du upplever att dina medarbetare har minus på återhämtningssaldot – skänk inte bara en tanke till medarbetarna – utan skrid till verket och se dig om efter en kaffe- och matlösning för er arbetsplats! På så sätt kan din personal både fokusera mer effektivt på kontoret och frigöra tid för träning på lunchpausen och umgås med kollegorna.

När matlåda är det enda alternativet

I början av året finns det kanske inte utrymme för varken dig eller dina medarbetare att köpa en dyr utelunch eller en take away-latte från närmaste hippa kafé? Och kanske är det inte så kul att äta middagen från igår till lunch, dag ut och dag in? Vad passar bättre än ett gott och prisvärt lunch- respektive fikaalternativ från Convinibutiken eller någon av våra högkvalitativa kaffemaskiner.

När ni vill skapa ett ännu starkare team

Öppna upp för fler sätt att mötas. Att fokusera på en högre trivselfaktor genom att erbjuda en lunch- och fikalösning kan bidra till en starkare “vi-känsla”. Något som också stärker teamkänslan är mikrohandlingar, ett enkelt “Hej, hur är läget?” när du möter en kollega i korridoren exempelvis. Mikrohandlingarna har ofta en stor inverkan på oss människor, menar beteendevetaren och föreläsaren Ami Hemviken. I Inlägget Medarbetarskapet i fokus på framtidens arbetsplats kan du läsa mer om varför kulturarbetet på jobbet spelar en central roll för att ett företag ska bli framgångsrikt.

För konkreta tips på hur du kan Förbättra dina medarbetares arbetsdagar – gör så här!

När ni har begränsat med goda mat- och kaffealternativ i närheten

Ibland kan det helt enkelt vara så att det är på tok för långt till ett vettigt mat- och kaffeställe, eller att öppettiderna inte stämmer överens med de arbetstider man har på sin arbetsplats. Se Convinibutiken och kaffemaskinen som en fin personalförmån. För många kan det vara rentav avgörande att arbetsgivaren erbjuder en mat- och kaffelösning på jobbet.

I inlägget Klagar dina kollegor på kaffet? Så löser du problemet får du handfasta råd vid olika knepiga situationer relaterade till kaffeutrustning.

Och i inlägget 4 skäl till att erbjuda en matlösning på kontoret får du fler anledningar till varför en Convinibutik kan vara rätt väg att gå.

***

När du behöver boosta energin under arbetsdagen erbjuder vi på Convini ett varierat utbud av frukost, lunch, mellis och dryck. Läs gärna mer om hur våra kunder upplever Convinis mat- och kaffeerbjudande i våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag