4 skäl till att ha en minibutik på jobbet

Vi vet att ett företags medarbetare är en mycket viktig resurs, utan dem skulle ett företag varken existera eller vidareutvecklas. Det är därför extra viktigt att vi ser till att våra medarbetare mår bra, att de trivs och vill stanna på sitt arbete. 

Det finns många faktorer som spelar in för att dina anställda ska trivas på jobbet. En av dem kan vara att erbjuda mat på jobbet. Ett enkelt sätt för medarbetarna att fylla på med energi under dagen, hela vägen – från frukosttid till övertid.

Men en matlösning på kontoret har flera fördelar än så, här har vi listat 4 av dem: 

1. En matlösning på plats sparar tid och minskar stress

Att alla anställda har tillgång till mat och dryck på arbetet är bra för effektiviteten och spar tid. Möten drar ut på tiden och vi hinner inte iväg för att köpa lunch. När det sker är det många som skippar lunchen, vilket inte är helt optimalt för varken effektiviteten eller orken. Men med en butikslösning med mat och dryck på plats, kan medarbetarna istället bekvämt och tidseffektivt fylla på med ny energi. Och dessutom använda tiden som blir över till annat. Varför inte ett gemensamt träningspass på lunchen?

2. Gemenskapen mellan medarbetarna ökar 

En matlösning på kontoret som är placerad nära en gemensam pausyta blir ofta en naturlig social samlingsplats, vilket främjar att kollegorna väljer att både äta och ta en fika tillsammans. Istället för att alla skingras och går och äter på varsitt håll, så kan en kyl med mat få medarbetarna att istället välja att sitta ner tillsammans och umgås under lunchrasten. Småprat mellan kollegor ökar inte enbart gemenskapen, det kan även leda till att medarbetarna blir mer kreativa.

3. Attrahera och behålla personal

En stark gemenskap, möjligheten att utvecklas och en bra relation till sina kollegor är några av faktorerna som spelar in när det kommer till hur människor trivs på jobbet. En annan viktig del för trivseln är kontorsmiljön. En del i att göra den mer attraktiv kan vara att skaffa en matlösning. Välmående medarbetare gör ett bättre jobb, bidrar till bättre stämning och har oftast lägre sjukfrånvaro eftersom de mår bra både fysiskt och psykiskt. Om medarbetarna trivs och känner sig nöjda så är det även mer sannolikt att de rekommenderar sin arbetsgivare vidare till sin bekantskapskrets, ett utmärkt sätt för att attrahera ny personal.

4. Gladare kundmöten

Har du ofta kundbesök på kontoret? Många möten? Då kan det dessutom vara trevligt att kunna erbjuda dina besökare något att äta eller dricka. Ett perfekt tillfälle för att visa lite extra omtanke. Det blir även enklare att ha lunchmöten när maten finns närmre tillhands. Vi vet att alla behöver energi för att orka prestera på topp, så varför inte göra det så enkelt som möjligt?

***

Turen bort till Convinibutiken gör också att vi får ett naturligt avbrott under vår arbetsdag, något som är väldigt viktigt för att vi ska fungera och må bra på jobbet. Läs gärna mer om hur våra kunder upplever Convinis mat- och kaffeerbjudande i våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen