Så skapar ni vi-känsla på arbetsplatsen!

Vi-känsla på en arbetsplats är viktigt för att alla medarbetare ska trivas på sitt jobb men också för att alla ska känna viljan att maximera sin prestation. När många kontor nu fylls upp med medarbetare igen efter ett långt uppehåll är det därför extra viktigt att lägga lite mer krut på just gemenskap och teamkänsla.

8 tips för bättre vi-känsla på jobbet!

Bra teamkänsla är inget man skapar över en natt eller något som bara tillkommer av en ensam aktivitet. Här är våra bästa tips på aktiviteter och rutiner som ni kan implementera i er verksamhet för att skapa och upprätthålla en härlig vi-känsla på jobbet.

1. Ät frukost eller lunch tillsammans

Genom att erbjuda dina anställda frukost eller lunch då och då skapar du tillfällen för dem att på ett naturligt sätt slå sig ner tillsammans en stund för att umgås. Eftersom många arbetsplatser dessutom erbjuder sina anställda att delvis jobba hemifrån så kan en gemensam frukost eller lunch vara ett bra dragplåster för att få alla anställda att komma in till kontoret på samma dag.

2. Kommunicera med varandra

Bra kommunikation är A och O för att skapa en trivsam arbetsplats. En arbetsplats med högt i tak där alla medarbetare känner att de får och kan uttrycka sin åsikt, bidrar i regel till bättre sammanhållning och därmed en starkare vi-känsla.

3. Träna tillsammans

Att träning bidrar till både piggare, gladare och friskare anställda är ingen nyhet. Så om ni försöker peppa alla anställda till att träna mer så har ni här ett gyllene tillfälle att kombinera både träning och kvalitetstid med hjälp av gemensamma träningstillfällen.

Här är 3 tips på hur ni på ett naturligt sätt kan få in mer träning och mer vi-känsla hos era anställda:

  • Ha en bestämd dag varje vecka där ni tillsammans genomför ett grupp-pass på gymmet.
  • Utnyttja friskvårdsbidraget tillsammans! Välj ett gym att spendera friskvårdsbidraget på dit ni kan gå tillsammans i grupp och träna.
  • Styr upp en stegtävling! Organisera stegtävlingar då och då för att skapa lite tävlingsanda i teamet. Eller varför inte tävla mot andra förtag också? Convini Callenge är en kul hälsoutmaning där ni i lag om 5-8 personer tillsammans samlar poäng genom all möjlig fysisk aktivitet. Ni registrerar allt i en enkel och rolig app!

Läs mer om Convini Challenge och hur ni anmäler er.

4. Team-building uppgifter

Roliga teambuildingaktiviteter där ni delar upp er i små lag är ett effektivt tillvägagångssätt för att skapa mer vi-känsla bland alla anställda. Det kan räcka med sällskapsspel eller en omgång bowling på närmsta bowlinganläggning. Eller varför inte köpa in ett pingisbord eller foosball bord som ni kan ha turneringar på under veckans gång?

Tips!

Vad är mer teambuilding än Convinistafetten? Tävla i lag om 5 personer mot andra företag i Sveriges största stafett – en riktig folkfest!

5. Ta kaffepauser ihop

Regelbundna kaffepauser ihop är ett enkelt och effektivt sätt för att skapa sammanhållning i teamet. Det räcker med en kaffepaus på 10-15 minuter per dag för att ge de anställda chansen att prata med varandra fritt om vad de vill och släppa arbetsuppgifterna för en kort stund.

Drick gott kaffe ihop varje dag!

Testa nya sorters kaffe varje dag tillsammans och utvärdera era favoritsorter. Med hjälp av en kaffelösning från Convini kan ni ge era anställda gott kaffe att njuta av vid varje kaffestund eller möte. Läs mer om vårt erbjudande inom kaffe på jobbet!

6. Fira alla framgångar – stora som små!

Glöm inte bort att fira allt som går att fira. Det kan dels vara små gemensamma mål eller KPI:er som ni satt upp tillsammans. Det kommer skapa en rolig stämning på jobbet och skapa en känsla av att det alltid händer saker på arbetsplatsen.

7. Uppmuntra och peppa varandra varje dag

Det är enkelt att gå omkring och tänka på vad kollegor gör som är bra eller vad ni uppskattar med dem. Men, för att skapa en bättre vi-känsla så är det viktigt att man faktiskt säger hur mycket man uppskattar sina arbetskamrater och lyfter varandra. Gör det till en vana! Det kommer bidra till ett positivt arbetsklimat, härligare stämning och ge mer energi till kollegorna.

8. Hitta gemensamma mål

Skapa gemensamma mål som ni som team tillsammans har kommit på och gemensamt strävar efter. Att sträva efter något tillsammans som team är viktigt för att skapa vi-känsla på arbetsplatsen. Det behöver inte alltid vara verksamhetsmål som KPI:er, utan kan vara precis vad som helst!

Skapa vi-känsla på kontoret med Convini

Skapa en välmående arbetsplats med Convini. Våra olika lösningar för mat, kaffe, frukt och vatten på jobbet kan hjälpa er arbetsplats till att skapa en bättre sammanhållning. Skapa tillfällen för dina anställda att ta små pauser för fika eller kaffe tillsammans eller ge dem den energi de behöver med mellanmål, lunch och snacks från Convinibutiken. Vi garanterar alltid snabb och personlig service när ni behöver det. Läs mer om vad andra tycker om oss!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag