Träna med kollegorna – 3 roliga aktiviteter

Att regelbunden träning och fysisk aktivitet är bra för oss vet de flesta. Det gör oss inte bara starkare och mer stresståliga, det minskar även risken för vissa sjukdomar. Genom att träna tillsammans med någon annan blir träningen dessutom lättare att planera och det ökar även chansen att den faktiskt blir av.

När vi planerar att träna ihop med någon annan, känns det ofta svårare att ställa in passet än om vi planerat in ett pass på egen hand. Ett gemensamt träningspass kan dessutom bli mer effektivt, eftersom vi ofta kämpar på lite extra när vi tränar med andra. Träningen tenderar också att bli roligare när vi är flera, hur jobbigt det än är. Den extra peppen från träningskompisar är ibland precis det vi behöver när vi tränar.

Men utöver de fysiska fördelarna när kollegor tränar tillsammans så gör det också att vi får mer tid att umgås och lära känna varandra bättre. Dessutom, genom gemensamma träningsaktiviteter kan gemenskapen öka och samarbetet i teamet förbättras.

Här är tre tips på aktiviteter som är utmärkta att göra tillsammans:

Joggingtur eller en powerwalk

Att vara ute och jogga eller promenera tillsammans är en enkel aktivitet som varken kräver mycket planering eller utrustning, det krävs egentligen bara tid, ett par bra skor och träningskläder. Dessutom kan ni vara ett gäng, beroende på vilken storlek ni har på företaget, kanske till och med alla kan hänga med på en springtur eller snabb promenad för att få upp pulsen. Detta är ett bra sätt för att uppmuntra till träning, det kanske till och med finns utrymme i kalendern för att boka in detta strax efter lunchen eller direkt efter jobbet?

För ytterligare motivation kan det vara en rolig idé att anmäla de kollegor som vill till ett lopp eller en stegtävling. Ett lopp är en bra morot att ha som ett gemensamt mål. En stegtävling är ett bra sätt för att uppmuntra till mer rörelse.

Gym

Att gå till gymmet är en populär aktivitet för många som gillar att hålla sig i form. Men för andra kan gymmet kännas lite svårt, vilket till exempel kan bero på bristande kunskap om hur maskinerna fungerar eller att det saknas ett träningsschema att följa. Då är det lätt hänt att vi går till gymmet utan att riktigt veta vad vi ska göra, vilket gör att träningspasset inte får de effekter vi vill. Vid såna tillfällen är det perfekt att ha med sig en kollega eller kompis, dels för att lära sig, men även för den lilla extra peppen. Om ni inte vill använda maskiner, så erbjuder de flesta gym många olika gruppträningspass som ni kan köra ihop. Hör med dina kollegor om vilka pass de brukar gå på och häng med, det är alltid roligt att prova på något nytt!

Brännboll eller annan utomhusaktivitet

Brännboll är en rolig aktivitet som uppmuntrar till fysisk aktivitet och stärker teamkänslan i gruppen. Att göra aktiviteter där ni i teamet har kul, samtidigt som ni tränar, ger många fördelar för teamet i sin helhet och i det arbete ni gör. Nu när vi går mot varmare tider, är detta en perfekt aktivitet att göra ute i friska luften. Om ni inte gillar just brännboll, finns det massvis av lekar och sporter som inte alls kräver varken mycket planering eller utrustning. Ni kan spela fotboll, badminton eller ta en cykeltur, alternativen är många!

Sammanfattning

Att röra på dig tillsammans med kollegorna har många fördelar. Utöver att träningen ofta blir roligare när vi tränar med någon annan, kan det även stärka gemenskapen i teamet. Det finns förstås flera träningsformer ni kan göra tillsammans, men några exempel är att jogga eller ta ett pass på gymmet.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag