Så blev Midroc Sveriges Bästa Arbetsgivare

Hur får man sina medarbetare att börja rekommendera sin arbetsgivare? För att få svaret på det har vi träffat samhälls- och industriutvecklaren Midroc som nyligen utsågs till Sveriges Bästa Arbetsgivare i employer branding-experten Universum Globals årliga undersökning.

Det är tredje året i rad Midroc hamnar på en topplacering i Universum Globals årliga undersökning. Den skickas ut till alla medverkande företags anställda och innehåller frågor som handlar om exempelvis ledarskap, arbetsmiljö och möjligheter till utveckling hos medarbetare. Företagen rankas sedan och en slutlig vinnare koras.

moa-wennerstrom-300x400– Det som gör oss så enormt stolta över att bli utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare är att det är en undersökning som besvaras av de egna medarbetarna, säger Moa Wennström, HR Manager på Midroc.

Hemligheten bakom en stark kultur

– Våra interna utbildningar och stöttande processer har varit viktiga i formandet av Midroc-kulturen, inte minst för att skapa rätt förutsättningar. Men det är viktigt att komma ihåg att det faktiska kulturarbetet sker runtom i vår organisation, av våra chefer och ledare, och på avdelningarna. Våra medarbetare är våra viktigaste ambassadörer, när de känner det, och lever det, då har vi goda förutsättningar för en stark kultur, säger Moa.

Delaktighet och transparens förs ofta som källor till framgång när det gäller employer branding. I ett tidigare inlägg berättar ytterligare några företag om hur de arbetar aktivt med just employer branding.

Men hur kan företag arbeta för att bli en attraktiv arbetsgivare? Och hur kan man få nöjda medarbetare som gladeligen rekommenderar sin arbetsgivare till andra? Här nedan kommer konkreta tips från Midroc och Moa Wennström.

Midrocs 3 tips på employer branding

1. Företagskulturen börjar med ledarna. Koncernledningen, HR och ledningsgrupper behöver vara engagerade i frågan.

2. Uthållighet och tålamod, att vara en attraktiv arbetsgivare är inget kortsiktigt mål utan något som kräver arbete och engagemang över tid.

3. Börja arbeta inifrån och ut, det måste vara genuint och förankrat i organisationen.

Topp 10 Sveriges Bästa Arbetsgivare 2019:

1. Midroc
2. Sigma Technology
3. Sectra
4. Veidekke
5. Tobii
6. Atlas Copco
7. Svensk Fastighetsförmedling
8. AstraZeneca
9. Bravida
10. Preem

Foto: Adam Jernberg

***

Tips inom employer branding är ofta fokuserade på delaktighet bland medarbetare och hur transparent ett företag är, och om bolaget har förmåga att skapa engagemang bland sina medarbetare. Vill du få ännu fler tips på hur ni kan skapa en välmående arbetsplats? I vår guide “Så blir din paus energigivande” har vi samlat en rad tips kring hur vi kan få in de viktiga pauserna under våra arbetsdagar. Ladda ner det materialet gratis här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag