9 enkla tips som förgyller din jobbsommar

Tar du sen semester i år, eller du kanske rent av jobbar hela sommaren? Visst, det kanske inte känns jättekul att vara den som är kvar när kollegorna en efter en försvinner iväg på semester. Men visst går det att njuta av sommaren på många sätt ändå!

Här har vi samlat 9 härliga sommartips till dig som håller ställningarna på jobbet under semesterveckorna.

1. Gå eller cykla till jobbet

Om möjligt såklart. Att cykla till jobbet en härlig sommarmorgon ger dig garanterat sommarfeeling – och du får både frisk luft och vardagsmotion på köpet!

2. Starta tidigt

Du kanske rentav har möjlighet att flexa och börja tidigare på mornarna för att få mer tid till bad och andra aktiviteter på eftermiddagarna och kvällen? Att bara gå upp lite tidigare och äta frukost i lugn och ro kan också vara en bra sommarvana som ger dig en bra start på dagen.

3. Unna dig glass – ofta

Finns det något somrigare än en glass i solen? Passa på att unna dig en mumsig favorit efter lunchen och ta med kollegorna ut på en prommis i kvarteret. Perfekt andhål under arbetsdagen. Du har väl koll på att du kan köpa glass i Convinibutiken?

4. Ta med dig jobbet ut

Om du har möjlighet, ta med dig jobbdatorn och sätt dig och jobba i en park eller på ett fik några timmar. Ett miljöombyte kan göra under för kreativiteten!

5. Fixa picknick på lunchen

Passa på att hitta på små happenings med kollegorna i sommar. En picknick är enkelt att styra upp, eller varför inte en After Work på en härlig uteservering? Både mysigt och bra för sammanhållningen.

6. Lyssna på årets sommarpratare

Att bara höra jingeln till Sommar i P1 ger sommarkänslor och varje dag släpps ett nytt avsnitt med en ny spännande profil. Perfekt att ha i lurarna på jobbet. Hela listan över årets sommarpratare hittar du här!

7. Avsett tid för reflektion

På många arbetsplatser går tempot ner under sommaren, och det ger dig förhoppningsvis utrymme för den viktiga reflektionstiden, som inte alltid annars hinns med. Sätt dig ner i lugn och ro och tänk över vad som funkar bra och mindre bra i din jobbvardag – och vilka möjligheter och lösningar du ser kan bli verklighet framöver. Perfekt att ha som grund när hösten sedan drar igång.

8. Njut av svalkande och lyxiga kaffedrinkar!

Du behöver inte vara utbildad barista för att göra en god svalkande kaffedrink med hjälp av din kaffemaskin på jobbet. Nyligen tipsade vår alldeles egen Master Barista, Matte Carlson Wahlberg om enkla och supergoda kalla kafferecept på bloggen. Du kan även satsa på en god Cold Brew! Perfekt vardagslyx under varma sommardagar på jobbet!

9. Passa på att ta ett dopp!

Om din arbetsplats ligger nära vatten så finns alla möjligheter att ta ett uppfriskande bad på lunchen. Bättre sommarkänsla går nog inte att få. Alternativet är att packa en strandväska på morgonen och dra direkt till stranden efter jobbet.

Vi önskar dig en riktigt fin jobbsommar!

***

Vill du få ännu fler tips på hur du kan skapa välmående på din arbetsplats? I vår guide “Så blir din paus energigivande har vi samlat en rad tips på hur du och dina kollegor kan få in de viktiga pauserna under era arbetsdagar. Ladda ner materialet gratis här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag