4 frågor om frukt för energiboost på kontoret

Under vinterhalvåret kan det kännas extra viktigt att boosta med energi och vitaminer. Och vad passar väl bättre än att tänka över just ert behov av frukt på jobbet? Här listar vi några frågor som kan vara bra att ställa inför en upphandling av fruktleverantör.

1. Hur mycket frukt?

Många frågar sig vilken mängd frukt som passar för just deras arbetsplats. Det är såklart svårt att svara på. Börja gärna med att räkna på att varje medarbetare äter en frukt om dagen och uppskatta åtgången på så sätt. Ungefär ett halvt kilo per anställd och vecka är en rimlig utgångspunkt. Vårt tips är att prova er fram! Kom ihåg att det är fullt möjligt att justera framtida beställningar efterhand.

2. När ska frukten levereras?

Att säkra en jämn tillgång på frukt alla veckodagar är inte helt lätt alla gånger. Även om det är möjligt att beställa hämtning av frukt som inte räcker till, eller inte går åt i den mån ni räknat med kan det vara värt att tänka ett extra varv på hur ofta fruktleveransen ska komma. Att boka in er fruktleverans fler än en gång per vecka kan vara en god idé för att se till att ert behov blir tillgodosett.

Frukt för vitaminkick på kontoret: Därför är det viktigt att äta frukt och grönt på jobbet varje dag!

3. Vilken frukt ska ni satsa på?

För att slippa fruktsvinn är det inte alls dumt att höra sig för bland kollegorna vilken typ av frukt som uppskattas. Reka om det finns intresse för druvor eller exotiska inslag. Eller om kollegorna hellre vill ha de klassiska fruktfavoriterna som till exempel apelsin, banan, äpple och päron.

4. Hänsyn till miljö och hållbarhet?

Att låta miljö och hållbarhet spela en stor roll vid upphandling av tjänster blir allt vanligare. För många företag är det därför viktigt att fruktleverantören kan erbjuda ekologisk frukt. Där kan ett samarbete med en certifierad ekoleverantör vara en lösning på detta. Ett tips är att undersöka vad som händer med den frukt som inte äts upp; slängs den eller kommer den till olika hjälporganisationer? Var inte rädd att ställa dessa frågor till din eventuella framtida fruktleverantör!

***

Att erbjuda frukt och bär på jobbet är ett enkelt sätt för en arbetsgivare att hjälpa sina medarbetare att göra hälsosamma val. Vi på Convini erbjuder högkvalitativa fruktlådor i samarbete med den välrenommerade fruktleverantören Fruktdealen. Nyfiken på vårt erbjudande? Tveka inte att boka in ett möte med oss!

 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag