Våra 10 mest lästa blogginlägg för välmående medarbetare

Tips för hur lunchträningen blir verklighet, enkla mindfulnessövningar att göra på jobbet och stressignaler att hålla koll på. Vi har listat våra 10 mest lästa blogginlägg om välmående medarbetare och friskare arbetsplatser. 

Här är våra 10 mest lästa blogginlägg om välmående medarbetare och friskare arbetsplatser:

1. Brainfood – livsmedel som är bra för hjärnan

”Äta bör man, annars….” Ja, du har nog hört det förut. Och det är helt sant, alla människor måste äta för att ens kunna fungera. Regelbundna måltider ger dig inte bara den nödvändiga energi som musklerna och hjärtat behöver, utan hjälper även hjärnan att fungera optimalt. Här listar vi fem livsmedel som hjärnan älskar, så kallad ”brainfood”. 

2. Stressignaler att hålla koll på

Alla människor känner sig stressade då och då, vilket i sig inte alltid är dåligt. Stress kan i vissa fall till och med ge den där lilla extra skjutsen av energi som vi behöver för att klara av ett visst uppdrag. Men dessvärre blir den långvariga, negativa stressen allt vanligare på Sveriges arbetsplatser. I det här inlägget hittar du en lista på stressignaler att hålla koll på, för att minska risken att stressen tar över.

3. Att attrahera och behålla personal i konkurrensen om talangerna

Att attrahera och behålla personal kräver ett gediget arbete, både internt och externt. I en tid då information flödar mer fritt än tidigare blir medarbetare också viktiga ambassadörer för verksamheten. I det här blogginlägget kan du läsa mer om vikten av att både attrahera och behålla talangerna.

4. Träning gör dig mer kreativ

De senaste årens forskning har tydligt visat att träning har ännu fler positiva effekter än vi tidigare trott. Fysisk aktivitet gör inte bara att vi blir piggare, gladare och starkare utan gör även att vi får bättre minne, blir bättre rustade för stress och till och med blir mer kreativa.  

5. 5 tips för mer rörelse under arbetsdagen

Idag är vi människor generellt alldeles för stillasittande. Åtta eller tio timmars stillasittande på jobbet varje dag som sedan efterföljs av två-tre timmar hemma i soffan kan tyvärr inte kompenseras av ett hård träningspass någon gång i veckan. Därför är det viktigt att även röra på sig under arbetsdagarna. Här hittar du fem tips på hur du enkelt får in mer rörelse under dagen!

6. 5 tips för att lunchträningen ska bli verklighet

Ibland är det svårt att få ihop livspusslet med jobb, familj och fritid. Träningen bortprioriteras ofta, trots att den både gör oss både starkare, piggare och mer stresståliga. Här får du därför 5 konkreta tips på hur du får till ett träningspass på lunchen.

7. 3 övningar inom mindfulness du kan göra på jobbet

Vi människor är generellt duktigare på att längta och se fram emot saker som händer längre fram, än att leva i nuet. Med mindfulness kan vi öva på att bli mer medvetna om oss själva, våra känslor och vår omgivning, som i sin tur kan hjälpa till att minska stress och göra oss lugnare. I det här inlägget får du tips på 3 enkla övningar som går att göra under dagen, oavsett om du är ledig eller på jobbet.

8. 3 tips för att öka gemenskapen på jobbet

Ökad arbetsglädje och starkare teamkänsla är några anledningarna till att det är viktigt att ständigt jobba för att öka gemenskapen på arbetsplatsen. Men det ger också fördelar när det kommer till att attrahera personal. I det här inlägget får du tre tips på hur du som chef kan jobba för att få en starkare gemenskap på jobbet. 

9. Träningsformer som motverkar stress

Att fysisk aktivitet är bra av flera anledningar är de flesta av oss fullt medvetna om. Men generellt är det kanske störst fokus på styrka och uthållighet när vi pratar om träning. Faktum är dock att regelbunden motion även minskar eller till och med kan motverka stress. Ett exempel på en träningsform som är utmärkt för just detta är löpning. Läs mer om detta i blogginlägget!

10. Så varvar du ner inför semestern – redan nu!

Semestern är här för många av oss, troligtvis en längre ledighet som de flesta ser fram emot. Men förutom att ledigheten är ett perfekt tillfälle för att återhämta sig, kan veckorna innan semestern vara ganska stressiga. I det här inlägget får du flera tips på hur du varvar ner inför semestern, redan innan det är dags att gå på ledighet.

Vi på Convini brinner för friska arbetsplatser och välmående medarbetare, och tror att kvalitativa pauser och mer rörelse i vardagen kan bidra till detta. 

Är du nyfken på hur våra kunder upplever vår mat- och kaffelösning? Läs mer i våra kundcase.

Författare:

Mer läsning