Utmana kollegorna i ett av årets motionslopp

Att anmäla dig och dina kollegor till ett av årets alla motionslopp är en perfekt morot för att hålla igång träningen och samtidigt stärka den så viktiga teamkänslan på jobbet. Ni kan både peppa varandra och arrangera gemensamma träningar om intresse finns.

Här listar vi 8 populära lopp – som passar både för er som är motionärer och för er som är mer vana löpare.

Stafesten

Convini är sedan flera år tillbaka stolt sponsor av Stafesten, tidigare Bellmanstafetten, i Stockholm, Göteborg och Malmö. Stafesten är vårt lands största företagsstafett och ett av många motionslopp som arrangeras under sensommaren. Eventet lockar tusentals deltagare varje år. Som namnet antyder handlar det om en stafett där deltagarna tävlar i lag och springer en sträcka var. Det finns även en promenadklass. Efter loppet avnjuter ni en picknick i gröngräset. Läs mer här!
Aktuella datum i storstäderna 2019: Stockholm 21-22 augusti, Göteborg 4 september och Malmö 18 september.

blodomloppet

Blodomloppet

Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. Sträckorna är 5 respektive 10 kilometer och ni kan tävla både i lag (5 personer) och individuellt. Det finns både promenad- och tidtagningsklasser på olika sträckor. I fjol deltog över 100 000 deltagare i totalt 17 lopp runt om i Sverige. Loppet avslutas med en traditionell picknick. Läs mer här!
Aktuella datum i storstäderna 2019: Malmö 14 maj, Göteborg 3 juni, Stockholm 11-12 juni.

Tjejmilen

Sveriges största event för bara tjejer som i år arrangeras för 36:e gången på Gärdet och Södra Djurgården i Stockholm. Här finns totalt 12 startgrupper, beroende på förväntad tid. Ju snabbare du vill springa, desto tidigare startgrupp. Det finns även möjlighet att promenera runt banan och även ta med barnvagn om du vill. Läs mer här!
Aktuella datum 2019: 31 augusti.
Foto: Jonas Olson

Color Obstacle Rush

Ett minst sagt färgsprakande lopp med 20 olika roliga hinder, 6 färgstationer, 20 musikstationer och en partyzone längs den 5 kilometer långa banan. Bland annat bjuds det på slip ‘n’ slide, frivilligt vattenballongkrig och andra överraskningar. Hindren är framtagna främst för att de ska vara roliga och de passar de allra flesta deltagare. Men om du så önskar kan du alltid hoppa över ett hinder om du vill. Läs mer här!
Aktuella datum i storstäderna 2019: Malmö 25 maj, Stockholm 29 juni, Göteborg 10 augusti.

Vårruset

Vårruset är ett lopp för tjejer, otränade som vältränade. Banan är 5 km och du kan välja att springa, jogga eller gå. Ni anmäler er i lag om sex och efter loppet bjuds ni på en klassisk picknickkorg. Läs mer här!
Aktuella datum i storstäderna 2019: Malmö 2 maj, Göteborg 8 maj, Stockholm 27-28 maj.
Foto: Sara Arnald

Midnattsloppet2018

Midnattsloppet

Klassiskt motionslopp och folkfest där första starten går strax efter kl 21. Löparna kan välja att springa 5 eller 10 km. I Stockholm arrangeras evenemanget på Södermalms gator och i fjol deltog 30 000 personer. Kul att veta är att det även finns en maskeradklass. Läs mer här!
Aktuella datum 2019: Stockholm 17 aug, Göteborg 24 aug, Malmö 7 sep.

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet räknas som ett av världens största långlopp med över 60 000 löpare och 200 000 hejande supporters utmed banan. Loppet mäter 21 km och utmed sträckan finns storbildsskärmar, liveband och andra aktiviteter som håller stämningen uppe timme efter timme. Som löpare kan du också välja att representera en av åtta välgörenhetsorganisationer. Läs mer här!
Aktuellt datum: 18 maj.
Foto: Glenn T Unger 

toughviking

Tough Viking

Ett lopp som passar er som vill utmanas lite extra. Tough Viking är det största och mest utmanande hinderbaneloppet i Norden som är konstruerat i samarbete med svenska elitförbandet Kustjägarna. Det går att tävla i lag eller individuellt, alla deltagarna får dock en individuell sluttid. Utmed banan får du chans att visa prov på styrka, smidighet och kondition i en rad olika hindermoment. Läs mer här!

Aktuella datum i storstäderna: Göteborg 27 april, Stockholm 11 maj och 24 augusti.

***

Att på olika sätt främja träning och rörelse på jobbet är en viktig del i skapandet av en välmående arbetsplats. Genom träning och rörelse under arbetsdagen får också medarbetaren en naturlig paus från arbetet – något som forskningen visar att vi alla behöver för att fungera optimalt. I vår guide har vi samlat en rad värdefulla tips kring hur du och dina kollegor kan få in de viktiga pauserna under era arbetsdagar. Ladda ner guiden här – helt gratis.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag