Succé för produkter med koppling till träning

Det finns få nischer inom mat och dryck där det rör sig så snabbt som inom det trendiga träningssegmentet.

Här vill Convini självklart ligga i framkant och kunna erbjuda det senaste och vi jobbar ständigt med att uppdatera sortimentet med nya spännande produkter och smaker.

– Produkter med träningsfokus fullkomligt exploderade för ungefär fyra år sedan hos oss på Convini. Mycket tack vare Barebells när det gäller bars, Njie vad gäller milkshake och proteinpudding, och även Vitamin Well med sina vitaminberikade funktionsdrycker, konstaterar Emelie Enqvist, inköpsansvarig hos Convini. 

NoRR med sina fräscha, vätskebalanserade funktionsdrycker är en annan stark aktör som sedan lanseringen i höstas tagit ett stort kliv in på marknaden. Deras affärsidé bygger på upplägget att de skänker en vätskeersättning till barn i tredje världen för varje såld flaska. Fantastiskt säger vi!

– Och vi får inte glömma framgångssagan Nocco, berikade med aminosyrorna BCAA, som vid lanseringen av smaken Caribbean sommaren 2017 fullkomligt exploderade på marknaden. De är sedan dess en av de starkast drivande varumärkena i hela dryckeskategorin och det ser ut att fortsatt hålla i sig, säger Emelie Enqvist. 

Vårens nya stjärnskott stavas annars Clean Drink som specialiserat sig på koffein- och vitaminberikade drycker av nordiskt källvatten, dessutom är de helt veganska. På bara några månader har deras produkter seglat upp i topp vad gäller nykomlingar alla kategorier hos Convini. 

Nyheter och limited editions

Något som kännetecknar hela segmentet med träningsprodukter är just fokuset på nya produkter och nya smaker. Bara i år har till exempel ett 30-tal nya bars lanserats hos Convini.

– Just barsprodukterna varierar vi jättemycket och tar in olika smaker för att kunna tillfredsställa kundernas önskemål. Förutom Barebells är även Pandy Candy bars, Maxim och Delicatos proteinbars och Njies Propudbars riktiga storsäljare, säger Emelie Enqvist.

Inom dryck så går special editions alltid starkt – inte minst till sommaren där bland annat NOCCO nu lanserat sin Miami, Clean Drink sin Cactus/Lime, Vitamin Well en läskande Lemonade, och två nya kolsyrade drycker från vätskebalanserade NoRR, och det bara för att nämna några.

Barebells har även liksom förra sommaren lanserat flertalet proteinglassar hos Convini, vilket vi spår kommer bli en ny succé. Årets nya smak stavas Caramel Pecan: en len och proteinberikad karamellglass, salt kolasås, och omsluten av choklad och knapriga pekannötter. Mums!

Fortsatt växande segment

Emelie Enqvist ser inte några tendenser till att träningstrenden kommer att mattas av, snarare tvärtom.

– Det känns som att segmentet bara växer och någonstans är också hälsa och välmående något som de allra flesta strävar efter. Dessa on-the-go produkter underlättar också för många i vardagen, till exempelvis när vi ska iväg och träna efter jobbet eller springer mellan möten och behöver en snabb energikick, säger Emelie Enqvist.

***

Visste du att din arbetsplats har möjlighet att testa Convinis populära matlösning kostnadsfritt i 30 dagar? Boka gärna in ett möte med oss via länken, så berättar vi mer!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag