Convini Challenge – vilken hälsoboost!

Var du med i höstens roligaste hälsoutmaning, Convini Challenge? Tack för din grymma insats! Missade du chansen? Vi hoppas på fler tillfällen! Under sju veckor utmanade Convini sina kunder att röra på sig mer både på jobbet och på fritiden och gärna tillsammans med sina kollegor. Drygt 500 personer var med i pilotversionen av Convini Challenge, en satsning som Convini lanserat i samarbete med hälsoföretaget Challengize. I en smidig app samlade deltagarna poäng till sitt lag genom att registrera allt från hundpromenader till hushållsarbete och golfrundor. Utmaningen blev en riktig hälsoboost med stort engagemang och fina resultat!

Deltagarna gick tre varv runt jorden

Resultaten av Convini Challenge 2022 var en succé! Tillsammans registrerade deltagarna hela 26 288 timmars rörelseaktivitet (!), vilket motsvarar ca 3 varv runt jorden, 2 700 maratonlopp eller 12 800 bestigningar av Mount Everest. Wow! Förutom en ökad aktivitetsnivå med ca 12 procent bidrog Convini Challenge även till en rad positiva effekter för den mentala hälsan, som till exempel ökat välmående och bättre sömn. Stressnivån hos deltagarna minskade med hela 8,5 procent under perioden.

De tio vanligaste aktiviteterna

  1. Steg/promenader
  2. Hundpromenader
  3. Styrketräning
  4. Cykling
  5. Hushållsarbete
  6. Powerwalking
  7. Squats
  8. Situps
  9. Stående kontorsarbete
  10. Armhävningar

Varför Convini Challenge?

Stillasittande är ett av de största hoten mot vår hälsa och var femte svensk uppger att de sitter stilla mer än 8 timmar om dagen. Detta vill Convini vara med och förändra. Vi vill bidra till att minska stillasittandet och uppmuntra rörelse och välmående på arbetsplatser. Ett av våra initiativ för att få fart på jobb-Sverige är Convini Challenge. Vi är även sponsorer och engagerade i Convinistafetten, Sveriges största företagsstafett som går av stapeln i augusti varje år. I år deltog fler än 800 företag och ca 10 000 deltagare i denna stora folkfest.

“Vi vill sänka tröskeln för vardagsmotion, både hemma och på jobbet, och uppmuntra till att göra det på ett roligt sätt tillsammans med sina kollegor. Det har varit oerhört inspirerande att se engagemanget från alla deltagare i både Convinistafetten och Convini Challenge. Vi hoppas att deltagarna håller i och fortsätter med sina nya goda vanor och att vi lyckas engagera ännu fler under nästa års utmaningar”, säger Marie Mets, Marknadschef på Convini.

Vi säger stort GRATTIS igen till alla deltagare som tappert kämpat hela vägen in i mål och ett extra STORT GRATTIS till lagen – Coor “Passion for Service” och Convinis “Team Oldies” som båda stod överst på prispallen vid avslutad Convini Challenge. Vinnarna ges en unik matupplevelse tillsammans med våra båda samarbetspartners Tareq Taylor och Urban Deli.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

5 tips för ökad arbetsglädje

JURA espressomaskin till företag