Pandy satsar på nyttigare alternativ till godis

På bara två år har konceptet med Pandys Protein Candy blivit en framgångssaga i Sverige. I november var det premiär för de populära proteinbarerna i Convinis butiker och gensvaret från kunderna var entydigt – på bara en månad klättrade de upp på 5-i-topplistan över mest sålda bars.

Vi ställde några frågor till en av Pandys grundare, Simon Petrén.

Grattis, Pandy Candy bars har blivit månadens raket på Convini. Hur känns det?
– Fantastiskt roligt! För oss är det en fjäder i hatten att ni tror på våra produkter och att även era kunder och konsumenter uppskattar dem ute i butikerna. Då vi är relativt nya på marknaden är det ett kvitto på att vi gör rätt saker och att trenden utvecklas mot vår vision om att kunna erbjuda nyttigare konfektyr, snacks och tilltugg.

Grundarna

Vi tycker det är extra kul att ni har en koppling till Convini sedan tidigare. Berätta!
– Både jag och min medgrundare Jonatan, har tidigare extrajobbat på Convini som butiksansvariga vid sidan om studierna på KTH. Om någon skulle sagt till mig då att vi, 4 år senare, tagit fram ett varumärke och produkter som skulle säljas hos Convini hade jag inte trott att det varit möjligt.

Hur kom ni på idén till Pandy?
– Vi är alla varit aktiva inom träning och själva storkonsumenter av bars, snacks- och proteinpulver. När vi startade bolaget var marknadsklimatet inte lika utvecklat och vi såg en möjlighet i att kunna erbjuda konsumenter ett nyttigare alternativ till godis som kan ätas utan dåligt samvete.

Vad kännetecknar era bars?
– Pandy är ett varumärke som ska vara tillgänglig för alla, något som ställer höga krav på kvalitén och att det faktiskt smakar riktigt gott. Skillnaden mot många andra liknande proteinbars är även att vi har anpassat storleken till ett mindre format för att vara ett perfekt snack och inte en hel måltidsersättning som vanliga proteinbars. Det starkaste kännetecknet är nog att produkterna bibehåller en lika nyttig näringsprofil som klassiska proteinbars men smakar så gott som man kan förvänta sig av en godisbar.

Vad har ni för planer under 2019?
– Vi har en del planer på att bredda sortimentet ytterligare och stärka vår etablering både i Sverige men även på den internationella marknaden. Givetvis måste vi nu sikta på att bli månadens raket med någon av de kommande produkterna också.

Läs mer om Pandys koncept här!

Vill du veta mer om Convinis populära matlösning på arbetsplatser? Läs mer om vårt erbjudande här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher