Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

Den senaste tiden har matpriserna hamnat i fokus och i media går debatten varm just nu bland politiker, dagligvaruhandlare, livsmedelsproducenter och branschorganisationer. Konsumenternas ekonomi är ansträngd och både livsmedelsproducenter och handlare anklagas för att utnyttja situationen genom att höja priserna mer än nödvändigt. Ett faktum som alla kan enas om är att vi inte varit med om så här höga nivåer på prishöjningar sedan i början av 1950-talet.

Convini är självklart inte undantagna denna tuffa verklighet och även vi har tyvärr tvingats till prishöjningar. Höjningarna beror uteslutande på att vi har drabbats av rejält ökade inköpspriser och stigande omkostnader. Vi har ändå valt att hålla tillbaka en del av de prishöjningar vi har fått aviserade från leverantörerna för att kunna fortsätta erbjuda prisvärda jobbluncher till våra kunder.

Trots att våra inköpspriser ökat med 22,3 procent under det senaste året har vi ”endast” höjt priserna med 17,9 procent (på ca 80 procent av vårt sortiment) under samma period.  Detta kan förklaras med att vi jobbar stenhårt med att höja effektiviteten och kapa onödiga kostnader internt hos oss samtidigt som vi hela tiden för en nära dialog med våra leverantörer och partners för att undvika konsumentprishöjningar.

Vi fortsätter dessutom att jobba aktivt för att kunna erbjuda våra kunder riktigt bra och prisvänliga jobbluncher genom offensiva kampanjer och deals. Med våra så kallade meal deals får våra kunder olika erbjudanden varje vecka som innehåller minst en färdigrätt och en dryck till riktigt bra pris. En helt klart svårslagen lunchdeal och ett prisvärt alternativ till både restaurangbesök och medhavd matlåda.

Vår drivkraft är även fortsättningsvis att ge människor i arbete bra energi dygnet runt – gott, enkelt och bekvämt!

Mats Palmquist, VD Convini

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Prisvänlig mat och dryck på jobbet – smakar extra gott i tuffa tider