Vegoveckor hos Convini!

På Convini vill vi inspirera våra kunder att välja vego oftare. Både för att det är gott och för att vegorätter är skonsammare för miljön än rätter med kött. Vårt mål för 2022 är att 40 % av vårt sortiment på enportionsrätter som säljs i Convinibutiken ska vara vegetariska. För att lyfta vårt breda och goda vegosortiment satsar vi på vegoveckor den 3-16 oktober. Häng med du också! Go, go vego!

Att välja vego oftare ska vara enkelt och smaka väldigt gott. Vi utvecklar ständigt vårt sortiment och när det kommer till vegoutbudet har det verkligen skett en explosion de senaste åren.

– Det märks så tydligt att många leverantörer väljer att satsa på att ta fram rena vegorätter eller till och med helt satsa på vego. Det resulterar i en rad spännande produkter som vi nu kan presentera hos oss på Convini, konstaterar Oscar Nordbrandt, Chef Supply Chain & Hållbarhet.

Stor efterfrågan på vego

Att satsa på vegoveckor under hösten var en självklarhet. Inte minst efter det samstämmiga svar vi fick från många konsumenter därute i vår senaste kundundersökning; Vi vill att ni satsar ännu mer på vegetariska och ekologiska produkter i Convinibutiken!

– Det är såklart jättekul att våra kunder är inne på precis samma linje som vi är och vill ha fler gröna alternativ i butiken. Det blir win-win för alla, säger Oscar Nordbrant.

Ambitiöst mål kring vego

Inom Convini pågår ett viktigt hållbarhetsarbete på flera fronter och ambitionen är att göra hela verksamheten klimatpositiv senast år 2025. Ett av målen för 2022 är att 40 % av alla enportionsrätter som säljs i våra butiker ska vara vegetariska..

– Det är ett ambitiöst mål! Men genom att vi tillsammans med våra leverantörer utvecklar sortimentet och till exempel gör det enklare att handla genom märkning av klimatavtryck (One Planet Plate) kan vi nå målet, säger Oscar Nordbrandt, inköpschef på Convini.

Här kan du läsa mer om Convinis hållbarhetsarbete.

Vegotrend även inom kaffe

Även inom kaffe är vegofrågan ständigt aktuell, framförallt när det kommer till tillbehören. Idag finns en rad vegoalternativ att välja bland. Störst bland de växtbaserade alternativen är havremjölken, tätt följt av sojamjölken men även nya varianter som till exempel ärtmjölk växer starkt.

– Vi ser en stor efterfrågan på både vegetariska och veganska alternativ till den vanliga mjölken och på de allra flesta arbetsplatser ses det som en självklarhet att kunna erbjuda sina anställda vegoalternativ. Det har även blivit allt vanligare att använda den växtbaserade mjölken i kaffemaskinerna, som både värmer och skummar den för att till exempel göra en god havrecappuccino eller sojalatte, säger Matte Carlson Wahlberg, Master Barista på Convini.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Hur ofta ska man äta fisk?

JURA espressomaskin till företag