Skippa julstressen – följ julkalendrar med fokus på välbefinnande!

Är december en hektisk månad att ta sig igenom med många upplevda måsten? För att balansera detta laddar vi upp med några tips på kreativa julkalendrar som fokuserar på välmående och hur vi förebygger stress, samt ger goda råd kring ledarskap.

Ledarskapsdagarnas julkalender 2019

Ledarskapsexperterna Johan Book och Bo Wallin har samlat korta tips och tricks från välkända chefer och ledare i 24-luckorsformat.

Resultatet utmynnar i årets julkalender från Ledarskapsdagarna.

skippa-julstressen-julkalendrar-2019-1440x600

HejEngagemangs julkalender 2019

Organisationen HejEngagemangs julkalender fokuserar på lagarbete i arbetslivet. I kalendern får vi 24 inspirerande tips om den senaste forskningen inom engagemang, motivation, uppföljning och målstyrning.

– Vi finns till för ett mer engagerat och välmående Sverige, och det är ingenting vi kan göra ensamma. Tillsammans är bättre! säger Emma Egnell på HejEngagemang.

HejEngagemangs julkalender

teministeriet-24-days-of-tea

Teministeriets julkalender 2019

Teministeriets eftertraktade julkalender bjuder på 24 stycken härliga och högkvalitativa tesorter på lösvikt. Alltifrån klassiska Earl Grey till mer spännande, ekologiska örtteer och givetvis en rad olika julsmaker som får dig att komma i rätt stämning. Varje förpackning innehåller tillräckligt med te för att kunna avnjutas tillsammans med en kollega eller vän. Och kom ihåg att du kan brygga varje tesort upp till tre gånger! Hittar du din nya tefavorit innan julen är här?

Teministeriets julkalender

Mindfulness julkalender 2019

Anna Karsebäck bedriver verksamheten Tankekraft Sjuhärad. I år har Anna styrt upp en julkalender på Facebook som innehåller olika mindfulnessövningar, tips och fakta, alla dagar till och med självaste dopparedagen.

Mindfulness julkalender

SVT:s julkalender 2019

Även årets julkalender i SVT, Panik i tomteverkstan lyfter stress och utbrändhet, två ständigt aktuella ämnen vi hanterar i vår vardag. Uttrycken ”ingen är perfekt” och ”ensam är inte stark” är kännetecknande för julkalendern. Under 24 avsnitt får både stora och små barn chansen att stifta närmare bekantskap med Tomten, och se hur han hanterar sin stora livskris med färre barn som tror på hans existens – en kamp för hela tomtebyn.

Panik i tomteverkstan

pukka-teadventskalender

Pukkas julkalender 2019

Det här är julkalendern för den riktiga tenjutaren! Med Pukkas otroliga blandning av ekologiska teer får du en magisk resa ända fram till julafton. Varför inte se till att njuta av en varm och mysig december med en ny tesort varje dag fram till jul?

Pukkas julkalender

***

En gemensam nämnare för ovannämnda julkalendrar är att de på olika sätt vill få oss att må bra och fungera bättre i vardagen. En viktig del i detta handlar om att vi måste ta oss tid till paus och återhämtning. Vill du få ännu fler tips på hur du kan få in effektiva pauser under dina arbetsdagar? Ladda ner vår guide gratis här! 

 

 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag