PT-Emmas sista minuten-tips inför Stafesten 2019

Nu är det knappt en vecka kvar tills Stafesten 2019 drar igång med första stoppet i Stockholm.

Convinis egen PT, Emma Isgren, är självklart laddad inför loppet! Här ger hon sina bästa sista-minuten-tips till alla er som ska delta! Vi ses väl där?

1. Fokusera rätt

Är du motionslöpare? Stressa inte upp dig över att du ska nå en viss sluttid – fokusera i stället på att ta dig igenom loppet i ett behagligt hanterbart tempo. Ditt mål blir att ta dig igenom banan – det är ett toppenbra mål!

Vill du vara snabbare än kollegan? Tänk på att inte ge allt från start – risken finns då att du inte orkar hela vägen. Hitta även här ett jämnt bra tempo och satsa på att öka på slutet i stället. 

2. Tänk på andningen

Löpning är en aktivitet som är beroende av att syre dras ner i lungorna. Därför är det viktigt att se till att du underlättar för andningsmusklerna genom en stolt hållning och genom att andas in genom näsan när du springer. Ta djupa andetag. 
Andas du rätt kommer det kännas bättre under loppets gång och ditt resultat kommer att bli bättre.

3. Välj rätt kläder

Ett vanligt misstag många gör är att klä sig för varmt under ett lopp. Klä dig som att det är lite varmare ute än vad det egentligen är, men inte mer. Och tänk på att välja kläder som inte stör din löpning. 

Mitt tips! Ett par sköna skor, shorts/tights och en funktionströja. 

4. Avsluta träningspasset på bästa sätt

Om du är i full gång att träna inför Stafesten – avsluta gärna din runda på ett skönt sett. Extra härligt så här i sommartider. Ta en omväg och avsluta med en härlig promenad. Eller varför inte ett dopp i sjön? 

5. Satsa på kolhydrater innan loppet

Innan loppet är det bra att inte äta för mycket. Fokusera på kolhydrater och välj bort mat som innehåller mycket fett och protein. Kolhydrater dämpar hungern och håller energin uppe. För att slippa håll under loppet är det också bra att inte äta senare än två timmar innan loppet så att magen hinner smälta maten.

Kom också ihåg att äta något direkt efter loppet eftersom du behöver återhämtning. Alla deltagande lag under Stafesten i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer i år få njuta av en fräsch picknick från oss på Convini. Mums!

***

Vi på Convini är återigen stolta och glada över att kunna titulera oss som huvudsponsor för Sveriges största företagsstafett, Stafesten. Att sponsra ett evenemang som Stafesten går helt i linje med vår mission – att främja hälsa och välmående på arbetsplatser.

Är du nyfiken och vill veta mer om vår populära matlösning på arbetsplatser? Tveka inte att kontakta oss via formuläret nedan, så berättar vi gärna mer.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag