Premiär för Mezefabriken på Convini

Väntan är över. Nu kan du njuta av läckra mezerätter även hos Convini. Bakom de populära matboxarna står restaurangkedjan Mezefabriken.

Till en början kommer fyra så kallade boxar med smakerna; mix, falafel, veg och lyx, att finnas representerade i Convinis sortiment. Samtliga rätter görs på plats hos Mezefabriken med bästa råvarorna som grund och utan konserveringsmedel, artificiella tillsatser och andra tillsatser. Hållbarheten är 5-6 dagar, vilket gör att boxarna kan levereras till Convini-kunder i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Mezefabriken representerar goda smaker och håller bra kvalitet. Rätterna känns fräscha och presentationen är väldigt fin, säger Emelie Enqvist, inköpsansvarig på Convini.

Även Mezefabrikens grundare Peyman Pournouri ser stor potential i det nya samarbetet med Convini.

– Vi är jätteglada över att nå ut till ännu fler människor. Vi vill att mezekulturen ska bli lika självklar som sushi och texmex är i Sverige, säger han.

Smaker från Medelhavet och Mellanöstern

Historien om Mezefabriken tog sin början 2013 när de två barndomsvännerna Peyman Pournouri och Cihan Punar hittade en Blocketannons om en lunchrestaurang som var till salu i Stockholm. Trots att ingen av dem hade någon direkt erfarenhet av restaurangbranschen vågade de satsa och köpte verksamheten. Varumärket Mezefabriken togs fram och inriktningen har från start legat på mezekulturen som är omåttligt populär runt Medelhavet och i Mellanöstern – och nu även i Sverige.
I dag har Mezefabriken tre restauranger i Stockholm och en foodtruck som åker runt på festivaler och andra happenings.

– Många tänker att vår mat är libanesisk, men vi är i själva verket väldigt breda och hämtar inspiration från Grekland, Turkiet, Libanon och Iran. Vi kallar det för en smakresa från Medelhavet och Mellanöstern, säger Peyman Pournouri.

Här är boxarna som finns hos Convini:

Falafel-Boxen innehåller en bas av örtig quinoa, falafel, rödbetsfalafel, hummus, paprikaröra, grillad aubergineröra och vinbladsdolma. Lådan är dessutom glutenfri och vegan.

Veg-Boxen innehåller en bas av tabbouleh, falafel, turkisk råraka på zucchini, potatis och morot, vinbladsdolma, kronärtskockshjärta, tzatziki, paprikaröra och babaganoush.

Mix-Boxen innehåller en bas av bulgur, grillad halloumi, kycklingfilé, köfte, morotstzatziki, paprikaröra och babaganoush.

Lyx-Boxen innehåller en bas av bulgur, kycklingfilé, nötfärsspett, vinbladsdolma, falafel, hummus, paprikaröra och tzatziki.

Vilken blir din favorit?

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

5 tips för ökad arbetsglädje

JURA espressomaskin till företag