Inspireras av andra chefer – 5 poddtips

Stress på jobbet, digitalisering och att leda ett internationellt team. Det är tre av en chefs potentiella utmaningar i vardagen. För att få inspiration kring hur dessa teman hanteras tipsar vi om fem poddar som skildrar ledarskap på olika sätt.

Att en mellanchefs vardag kan bestå av många varierade uppgifter och utmaningar är ingen hemlighet, både mjuka och hårda värden spelar en central roll. Alltifrån att hålla ihop den egna gruppen till budgetansvar och resultatrapportering till högre chef och ledning. Vi har därför samlat några tips på värdefulla podcasts som kan ge dig som mellanchef både inspiration och matnyttig information.

1. HR-chefen

Söker du inspiration från riktiga HR-proffs? Då kan podden HR-chefen vara något för dig. Här delar kända HR-chefer med sig av sina erfarenheter och råd. Medverkande HR-chefer från till exempel Apollo, Scandic och Skanska. Poddvärd: Per Brolin, Svenska HR-nätverket. 

Podcasten HR-chefen

2. Mellanchefer emellan

Det här är podden för dig som är eller har en mellanchef. I denna podd delar mellanchefer med sig av okända historier om svåra, intressanta och komiska händelser ur verkligheten och får hjälp att lösa dem. Alltifrån utmaningar med att leda ett internationellt team till hur det går att tänka när dina medarbetare efterfrågar mer flexibilitet och fria arbetstider. Poddvärd: Karin Adelsköld.

Podcasten Mellanchefer emellan

3. Chef Dilemma

I podden intervjuas förebildare och ledare som dagens chefer ser upp till. Dessa delar med sig av handfasta tips och ärliga berättelser från sin egen verklighet. Varje avsnitt tar avstamp i verkliga dilemman från chefer i hela Sverige. Medverkar gör bland andra chefsprofiler som centerledaren Annie Lööf och Janne Andersson, förbundskapten över svenska herrlandslaget i fotboll. Poddvärd: Cissi Elwin.

Podcasten Chef Dilemma

4. Chefssnack

Konkreta verktyg och tips för att bli en bättre chef och ledare. Det erbjuder podden #Chefssnack. Intervjuas gör exempelvis Petter Stordalen och Ishtar Touailat. Avsnitten kommer både i en originalversion och i en kortversion. Poddvärd: Svante Randlert.

Podcasten Chefssnack

***

Att hitta stunder för återhämtning är viktigt för att fungera på arbetet. En inspirerande podd som manar till reflektion är ett sätt att återhämta sig på. Vill du läsa mer om hur du skapar en välmående arbetsplats? I vår guide kan du få ännu fler praktiska tips och övningar som gör att du får en energiboost i kropp och själ. Ladda ner guiden gratis här!

 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen