8 situationer där en matlösning på jobbet är oslagbar

Det finns en rad fördelar med att erbjuda en matlösning på en arbetsplats. Det handlar inte bara om det självklara – att ge sina medarbetare förmånen att alltid ha tillgång till ett brett utbud av frukost, lunch, mellanmål och dryck. Det handlar också om att hjälpa sina medarbetare att få ihop vardagspusslet på bästa sätt.

Här listar vi 8 vardagliga situationer där en matlösning på jobbet är helt oslagbar.

1. När du har en stressig morgon

Du har en stressig morgon och hinner inte få i dig någon frukost innan du måste bege dig hemifrån. Här ger vetskapen om att det finns bra frukostalternativ på jobbet dig ett lugn. Du behöver heller inte lägga ännu mer tid på ett extra stopp på vägen utan kan i lugn och ro välja bland alternativ såsom yoghurt, smörgåsar, keso, smoothie och gröt när du väl är på plats.

2. När du vill ge ett gott intryck

Att ge potentiella kunder ett första bra intryck är viktigt för affärerna. Att då inleda ert möte med att låta kunden plocka med sig en favorit från butiken är en fin och enkel gest som garanterat ger er en bra start. Pågår mötet över lunchen?  Bjud på en fräsch lunchrätt från butiken. Här finns något för alla smaker – med allt från wraps och sallader till klassiker såsom kyckling och köttbullar och självklart också vegorätter. Du slipper dessutom lägga tid på krångliga beställningslistor och upphämtning av mat och kan fokusera på det viktiga – att skapa relationer. 

3. När du vill ladda inför träningen

Du ska träna efter jobbet och behöver fylla på med energi på eftermiddagen. Med en matlösning på jobbet har du alltid tillgång till ett brett utbud av mellisalternativ som ger dig ny kraft inför passet. Här hittar du allt från proteinbarer och milkshakes, till mackor, yoghurt och gröt. Och du slipper planera och inhandla produkter utanför arbetsplatsen.

4. När du vill peppa dina medarbetare

Med en matlösning på jobbet kan du som chef på ett enkelt sätt visa uppskattning till dina medarbetare genom bjudningar från butiken. Vad är väl till exempel härligare än en liten glassfest en varm sommardag eller en fräsch smoothie eller god bar när du känner att energinivån i lokalen är låg på eftermiddagen? Garanterat uppskattat!

5. När du vill lösa middagsbestyren

Efter en hektiskt dag på jobbet kan krafterna vara rätt uttömda – samtidigt som du vet att det kan finnas hungriga barn därhemma som förväntar sig att du ska ställa dig i köket och laga middag. Med en matlösning på jobbet kan du enkelt välja några väl valda favoriter som går hem hos familjen och slippa köksbestyren för en kväll. Matlösningen ger dig mer tid över för annat helt enkelt!

6. När du vill ta en paus

Vi behöver alla få in pauser och återhämtning under våra arbetsdagar för att fungera optimalt. Med en matlösning på jobbet får du och dina kollegor ytterligare ett skäl att lämna skrivbordet en stund och ta en gemensam paus. Frågan är bara vem som frågar först ”Ska vi ta en tur bort till Convini?”. 

7. När energin dippar

Du har bråttom mellan möten eller uppdrag och känner att energinivån börjar svikta. Du behöver något i farten, men har inte tid att ge dig iväg från kontoret. Med en matlösning på jobbet kan du smidigt och enkelt välja en favorit från butiken och snabbt dämpa dippen.

8. När du ska iväg på kvällsaktivitet

Du har en kvällsaktivitet efter jobbet och hinner inte åka hem emellan. Lugn! Med en matlösning på arbetsplatsen så är middagen fixad. Ät på jobbet eller ta med dig till din aktivitet. Kombinera med en dryck och du får den extra energin du behöver.

***

Vi på Convini brinner för den välmående arbetsplatsen där medarbetare trivs och mår bra. Att främja paus och rörelse under våra arbetsdagar tror vi är viktiga grundstenar. Och förstås att enkelt och smidigt ha tillgång till ett brett utbud av goda luncher, fräscha mellanmål, snacks och dryck. 

Läs gärna mer om hur våra kunder upplever Convinis mat- och kaffeerbjudande i våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen