5 vanliga frågor om Convinis sortiment

Vi på Convini är jättetacksamma för alla frågor som kommer in till oss – både från våra befintliga och potentiella kunder – gällande vår populära matlösning för arbetsplatser. Det gör att vi kan vässa vårt erbjudande ännu mer och bli ännu bättre på att möta det våra kunder efterfrågar.

Många funderingar som vi får handlar inte helt oväntat om vårt sortiment och om vårt utbud av produkter. 

Här svarar Emelie Enqvist, inköpsansvarig på Convini, på de 5 vanligaste frågorna som besvarats den senaste tiden. 

1. Jag har hört mycket om Convini. Vilka produkter kan jag hitta i era butiker?

– Vi har ett brett sortiment av frukost, lunch, dryck, mellanmål, middag, ja, för alla dagens behov. På måltidssidan har vi frysta maträtter och ett ännu bredare sortiment av kylda färska maträtter. Våra kunder får tillgång till allt från trevliga pastarätter och thairätter till svensk husman, färska sallader, wraps, pajer och hälsosamma soppor. Sortimentet i sin helhet hittar du i vår Conviniapp, där du kan scrolla bland samtliga alternativ. I appen kan du även önska de artiklar du eventuellt saknar på din arbetsplats. 

2. Jag äter helst svenskt kött. Kan jag hitta det i Convinibutiken? 

– Javisst, vi har ett brett sortiment av maträtter där köttet är svenskt. Nedan följer några exempel på leverantörer som aktivt väljer lokalt ursprung på sina råvaror;

Gooh!: God husman med uteslutande svenskt kött/kyckling. 
Spoons: Soppor och grytor med endast svensk kyckling (plus veganska alternativ).
Bosphorus: Wraps och smårätter. Använder endast svensk kyckling i sina wraps (samtliga smårätter är dessutom vegetariska).
Carolines Kök: Husmanskost med kött/kyckling uteslutande från Sverige och Finland (de finns både i Sverige och Finland, därav varornas ursprung).
Smålandskräftan: Fantastiskt goda och smakrika fiskrätter där fiskens ursprung anges på varje enskild rätt, vilket gör att till och med du och jag som konsumenter kan spåra fångsten.
Urban Deli: Mycket trevliga och välsmakande maträtter och sallader. Kycklingen kommer från Bjäre Fågel i Torekov och allt deras nötkött är svenskt. Urban Deli vill även få fler att våga byta proteinkälla och har ett stort antal vegetariska och veganska rätter i sortimentet.
GI-boxen: Hälsosamma frysta maträtter med lågt GI, med griskött från Sverige, nötkött från Irland, kyckling från Sverige och Tyskland och med grönsaker som i största mån är svenska och närodlade.

3. Finns det palmolja i produkter som säljs i Convinibutiken?

– Vi har fått en mängd frågor gällande produkter med just palmolja. Palmolja och frågor ur andra miljöhänseenden ligger högt på agendan hos våra leverantörer, som genomfört många och konkreta förbättringsåtgärder den senaste tiden. Vi hänvisar vidare till våra leverantörer för mer specifika produktfrågor.

4. Vi har många vegetarianer och veganer på vår arbetsplats. Finns det vegoprodukter i era butiker?

– Javisst! Vegetariska rätter är någonting som växt explosionsartat. Mellan 2017 och 2018 köpte våra Convinikunder 46 % (!) mer vegetariskt. Den senaste tiden har vi även sett att efterfrågan på vegansk mat har ökat. Vi arbetar tillsammans med våra leverantörer för att ständigt utveckla vårt sortiment för att kunna lansera nya spännande produkter, och vi tror på vidare stark tillväxt inom detta segment. Exakt vilka vegetariska och veganska rätter som finns i vårt sortiment hittar du i vår Conviniapp. 

5. Vi har nötallergiker på vår arbetsplats. Går det att välja bort den typen av produkter i butiken?

– Självklart! Inkommande synpunkter och önskemål kring sortimentet är oerhört viktiga för oss. Vi anpassar ständigt innehållet i Convinibutiken och i de fall det behövs kan vi även helt utesluta exempelvis produkter som innehåller nötter. 

***

När du behöver boosta energin under arbetsdagen erbjuder vi på Convini ett varierat utbud av frukost, lunch, mellis och dryck. Sortimentet uppdateras kontinuerligt, så ett bra tips är att hålla koll i appen och i våra sociala medier för att få koll på de senaste nyheterna!

Turen bort till Convinibutiken gör också att vi får ett naturligt avbrott under vår arbetsdag, något som är väldigt viktigt för att vi ska fungera och må bra på jobbet. 

Läs gärna mer om vad våra kunder tycker om oss i våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag