5 smarta appar som hjälper dig att varva ner

De flesta av oss lever hektiska liv och när tankarna konstant snurrar kan det vara en utmaning att koppla bort och koppla av och faktiskt få till den där viktiga pausen i vardagen. Här listar vi 5 smarta appar som kan vara användbara – vare sig du är på jobbet eller vill varva ner hemma.

1. Headspace 

Headspace“Brilliant things happens in calm minds” är ett budskap som den här avslappningsappen gärna pratar om. Appen innehåller hundratals meditationsövningar med olika inriktningar som till exempel stress och sömn och får högt betyg i App Store. Övningarna har olika längd beroende på hur mycket tid du har. Appens positiva effekteter får stöd av flera forskningsstudier. I en studie som Headspace själva står bakom så minskar stressen bland användarna redan efter 10 dagar. En annan studie, som utförts i olika befolkningsgrupper, visar att Headspace kan minska stress och förbättra arbetsnöjdheten. Det bästa är alltid att prova själv, appen är gratis ladda ner men det går även att göra köp inuti appen. 

2. Calm 

Calm NYDen här appen kan stoltsera med att ha blivit utnämnd till “App of the year 2017” av Apple och har miljoner användare världen över. Appen har hundratals program som innehåller allt från guidade meditationsövningar och andningsprogram till så kallade Sleeping stories, som hjälper dig att somna och Masterclasses med experter inom de olika fokusområdena. Längden på övningarna varierar beroende på hur mycket tid du har. Bland toppämnena i appen återfinns rubriker såsom Minska stress, Så klarar du av stress, Djupsömn, Fokus och koncentration och Relationer. Appen är gratis att ladda ner men innehåller köp inuti appen.

Ladda ner vår guide “Så blir din paus energigivande” 

Vila dig i form3. Vila dig i form

Vila dig i form är en app där yogainstruktören Magdalena Mecweld har samlat sina populäraste klasser inom yinyoga. Fokus är att göra din kropp smidig, böjlig och stark, att skapa lugn och balans och att bidra till att du känner dig energisk och glad. Yinyoga beskrivs som en av de enklaste formerna av yoga där nyckeln är att ligga länge i positionerna, ofta 3-5 minuter eller till och med längre. Yogaformen passar alla åldrar och kroppstyper och kan göras när och var som helst. Appen kostar 75 kr att ladda ner. 

4. Mindfulness Appen 

Mindfullness Appen-2Mindfulness Appen används i dag av över en miljon användare i 130 länder och riktar sig till både till dig som är nybörjare och till dig som är mer erfaren inom meditation. Fokus är att minska stressen i vardagen och att vi ska bli mer närvarande i livet. I appen hittar du bland annat en femdagars guidad introduktion till mindfullness, guidade och tysta meditationer från 3 till 30 minuter och anpassade meditationer där du fritt kan ställa in längd och intervall. I appen kan du enkelt följa din utveckling och behålla motivationen att fortsätta med övningarna. Appen är gratis att ladda ner men innehåller köp inuti och har även en premiumversion. 

5. Sömnappen 

SömnappenSömnappen riktar in sig till dig som har svårt att sova. I appen får du verktyg som ska hjälpa dig att somna lättare, att förbättra din sömnkvalitet och få dig att känna dig mer utvilad när du vaknar på morgonen. Appen bygger på vetenskap och evidensbaserade metoder och genom ett nära samarbete med sömnexperter finns de senaste metoderna inom vården här samlade. I appen kan du bland annat gå i sömnskola, få guidade övningar, använda nedvarvningsfunktionen, skapa en sömnplan och skapa en daglig aktivitetsplan som ska främja sömnen. Appen är gratis. 

Sammanfattning

Att få till de viktiga pauserna i vardagen och tillåta sig själv att varva ner är inte helt lätt när vardagen snurrar på i högfart. Vi är säkerligen många som skulle behöva en funktion som hjälper oss. I det här blogginlägget har vi listat 5 appar som är värda att testa för att minska vår stress och få oss att må bättre både hemma och på jobbet. 

Vill du få ännu fler tips på hur du kan pausa i vardagen kan du också ladda ner vår intressanta guide helt kostnadsfritt. Du hittar länken nedan. 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag