5 inspirerande poddavsnitt att lyssna på i jul

Under julledigheten är det skönt att krypa upp i soffan med en god bok eller varför inte en intressant podd i lurarna.
En hett poddtips är “Framgångspodden” där Alexander Pärleros varje vecka bjuder in de mest framgångsrika personerna, entreprenörerna, idrottsprofilerna och artisterna till sin studio.
Under hösten har Alexander träffat en rad kända profiler. Här listar han 5 inspirerande avsnitt med fokus på hälsa och välmående. 

Avsnitt 206. John Axelsson, Sveriges främsta sömnforskare

“Vi går in på djupet på den aktivitet som vi faktiskt spenderar en tredjedel av våra liv med att göra. Vi reder ut hur man optimerar sin sömn, vad som händer om man sover för lite, powernaps och drömmar. Men vi går också in på framtiden för hjärnan och hur AI kommer att påverka oss!” Lyssna här!

Avsnitt 229. Dan Hasson – Lär dig hantera stress

“Dan Hasson är Sveriges främsta stressforskare. Vi djupdyker i hans expertområde och benar ut vad stress är, när det är användbart och framförallt, hur vi ska gå tillväga för att hantera stress. Dan delar med sig av sina bästa metoder och vi går även in på hur man får kvalitativ sömn, hur man blir en bra ledare och vikten av att hjälpa andra.” Lyssna här!

Ladda ner rapporten “Den effektiva pausen” gratis här

Avsnitt 202. Annica Malmberg – Hur du hanterar andra människor

“Vi går igenom de bästa teknikerna för hur man kan hantera andra människor och hur olika personlighetstyper fungerar. Vilka personer fungerar bra ihop och varför är det så? Hur ska du agera i ditt förhållande? Vad är det framgångsrika personer gör till skillnad från andra?” Lyssna här!

Avsnitt 223. Lars-Eric Uneståhl – Vad framgångsrika personer gör

“Forskaren, framgångsfadern och psykologen Lars-Eric Uneståhl har varit aktiv och arbetat med mental träning enda sen 1960-talet och hjälpt världens mest framstående personer och elitidrottare att tänka rätt. Vi går in på vad framgångsrika personer faktiskt gör för att nå dit de vill, vilka tekniker som fungerar och vilket mindset som behövs. Vi går även in på hypnos, visualisering och hur motgångar gör oss starkare.” Lyssna här!

Avsnitt 203. Mikael Hollsten – Motivation och disciplin 

“Ett maxat avsnitt med träningsgurun och Biggest Loser tränaren Mikael Hollsten. Vi pratar om hur du håller dig disciplinerad och motiverad när det kommer till träning, och Mikael berättar hur sk “cold showers” kan förändra ditt liv. Vi går också in på när Mikael blev utbränd och hur han tog sig ur det, papparollen och historien om butiken i Los Angeles som förändrade Mikaels liv…” Lyssna här!

Vill du läsa mer om hur du skapar en välmående arbetsplats? I vår rapport kan du läsa spännande forskning om hur vår hjärna fungerar och om varför det är så viktigt att vi tar regelbundna pauser under våra arbetsdagar. Ladda ner rapporten gratis här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen

JURA espressomaskin till företag