5 digitala julkalendrar som vill få oss att må bättre

I år har det dykt upp det en rad inspirerande julkalendrar på Facebook som tar ett steg bort från konsumtion och köphets och istället fokuserar på att vi ska må bra, stressa ner och komma i fas. Här tipsar vi om 5 favoriter som publicerar en ”lucka” varje dag med användbara tips kring våra hjärteämnen: hälsa, mat och välmående. Alla är gratis att följa och pågår mellan 1 och 24 december.

Julkalendern ”Ät-dig-frisk” 2018

Här utlovas 24 bra och hälsosamma tips och recept under temat ”Ät dig till ett långt och friskt liv”. Bakom julkalender står näringsfysiologen Martin Brunnberg på Svenska Näringsakademin tillsammans med kosthjalpen.se och Wimab Evenemang AB.

Du hittar den här.

Yogajulkalendern 2018

För fjärde året i rad publicerar yogaläraren Mika ”Yoga med Mika” Frost en härlig yogaövning en gång om dagen fram till julafton. Varierande övningar med pranayamas (andningsövningar), flow-övningar, utmaningar och stillhet/meditationer utlovas. Du gör varje övning där du befinner dig och när det passar dig och övningarna är på 1-3 min och meditationerna 3-11 min. Julkalendern passar nybörjare såväl som vana yogisar.

Du hittar den här.

Vill du få fler tips kring paus och återhämtning? Ladda ner vår guide gratis!

Kay Pollaks Julkalender 2018

Varje dag med start den 1 december och fram till julafton publicerar Kay Pollak tänkvärdheter hur du med tankens kraft kan förändra ditt liv.

Du hittar den här.

Julkalendern Omstart 2018

I den här kalendern ger författaren, mentale tränaren och coachen Olof Röhlander sina bästa verktyg, nycklar och inspiration för att vi ska kunna starta om i olika sammanhang.

Du hittar den här.

Vandringsbloggens julkalender

Bakom 24 luckor döljer sig uppmaningar som på olika sätt bidrar till en stressfri jul. Så här beskriver Angeliqa Mejstedt som driver bloggen innehållet i årets kalender:”Det kan vara allt från att tända ett ljus, hjälpa någon som behöver det eller lägga händerna på en trädstam. Såna saker som inte handlar om att köpa saker, eller för den delen om att få. Det är så mycket annat i livet som är viktigt, som inte är materiellt. Du kan göra dig själv och andra glad på många andra sätt. De olika uppmaningarna kan genomföras i valfri ordning, luckorna är inte numrerade. Allt handlar om att ta det i din egen takt och ditt eget tempo”.

Du hittar den här.

***

En gemensam nämnare för alla ovannämnda julkalendrar är att de på olika sätt vill få oss att må bra och fungera bättre i vardagen. En viktig del i detta handlar om att vi måste ta oss tid till paus och återhämtning. Vill du få ännu fler tips på hur du kan få in effektiva pauser under dina arbetsdagar? Ladda ner vår guide gratis här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

Så främjar ni hälsa på arbetsplatsen