”Vi gör alla vad vi kan i Corona-tider”

Mitt i den overkliga verklighet som råder just nu på grund av pandemin, har Convini gjort en stor och viktig insats för att hjälpa våra hjältar i vården att få tillgång till enkla och snabba måltidslösningar.
− Vi gör alla vad vi kan, säger Mats Palmquist, vd Convini.

Utvecklingen och spridningen av Covid-19 har under de senaste veckorna slagit till hårt mot företag i de flesta sektorer. Många har fått stänga ner eller begränsa sina verksamheter. Samtidigt finns det branscher där personalen jobbar för högtryck. Mats Palmquist, vd för Convini, berättar mer om hur vi försöker hjälpa hjältarna som jobbar hårdast just nu.

Hur har pandemin påverkat Convini?

– Vi har såklart påverkats av att många av våra kunder jobbar hemifrån och inte är på jobbet. Som för många företag är det utmanande tider men vi har en fantastisk personal som verkligen gör sitt yttersta för att fortsätta leverera en kvalitetsservice till våra kunder även under rådande omständigheter.

Samtidigt så har efterfrågan på butiker på arbetsplatserna ökat från nya håll. Berätta!

– Ja, vi jobbar för fullt för att installera butiker på sjukhus, intensivvårdsavdelningar, ambulansenheter, nyhetsredaktioner, myndigheter och huvudkontor inom finans-och fastighetsbranschen. Det är många som inte kan jobba hemifrån och som behöver ett tryggt sätt att äta lunch på jobbet.

Hur försöker Convini stötta hjältarna inom vården?

– Vi har installerat många nya butiker på sjukhusen i Stockholmsområdet utan kostnad för att hjälpa de som kämpar hårdast just nu. Det känns oerhört viktigt att göra det enkelt för personalen att fylla på med mat och mellanmål under sin arbetstid, som är mer krävande än vanligt just nu.

Hur har Convinis sortiment påverkats?

– Våra kunder har ett behov av färre besök på kontoret, så vi har anpassat vårt sortiment temporärt enligt de nya förutsättningarna. Vi har tillfälligt breddat vårt sortiment av frysta rätter och minskat på de färska rätterna, för att kunna tillmötesgå behovet av färre besök.

Vad kan jag som kund tänka på?

– Berätta när du är tillbaka igen på jobbet genom att skicka ett mail till kundtjanst@convini.se. Uppmuntra dina kollegor att göra detsamma. Då vet vi att ni är tillbaka på kontoret och kan snabbare komma och fylla på med era favoriter i butiken.

Hur ser du på framtiden efter Corona?

– Tids nog kommer världen att återgå till det normala även om det nog aldrig kommer att bli precis som förut. Däremot är jag säker på att behovet av trygga och bekväma matlösningar på arbetsplatsen kommer att fortsätta växa.

*** 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher