Urban Deli firar 10 år med god mat upphöjt till 2

För tio år sedan slog Urban Deli upp sina portar för första gången i det gamla posthuset på Nytorget. Helhetskonceptet som den trendiga kedjan bygger på har som grundidé att vardagshandlingen ska vara både roligare och enklare för den stressade storstadsbon.

– Vi ville skapa en inspirerande mötesplats med en känsla av restaurangkvalitet och att man som kund i butiken och saluhallen ska kunna köpa mat i klass med den som serveras på tallriken till våra gäster i restaurangen bredvid, berättar Jonas Backman, en av kedjans medgrundare.

Han menar att många känner att de inte har tid att förbereda den där vällagade fonden eller det där extra tillbehöret, och då finns Urban Deli som svar på kundens behov – alltid med måltiden i fokus. Att erbjuda ”god mat upphöjt till två” är Urban Delis signum. Det betyder att maten såklart ska vara god, men att den också ska vara producerad på ett sätt som är schysst för både människa, djur och miljö. Måltiden kommer givetvis att spela huvudrollen även under tioårsjubileet:

– Vi välkomnar våra kunder att fira med oss! Hela lördagen med massor av aktiviteter kopplade till mat- och livsglädje. Dagen kommer att inledas med att vi bjuder in till vårt svamptorg, ostraclette och kaffeprovning utomhus, och DJ:s och livemusik senare under kvällen, säger Jonas.

Klimatsmart menybyte per säsong

Det har hunnit hända mycket sedan starten 2009. Urban Deli är numera inte bara en härlig mix av restaurang, bar, matbutik och saluhall, kedjan har utökat konceptet till att innehålla såväl konferens som catering. Med utökningen tittar de på nya sätt att välkomna stockholmarna med enklare och godare vardagsmat. En central del i det är arbetet med säsongsmenyerna.

Från och med nästa år kommer Urban Deli att ha fyra stora menybyten, ett per säsong. Och tanken är att restaurangen styr bytena och att resten av verksamheten följer efter. Ett led i det är att kedjan verkligen behöver tänka till kring sitt produktsortiment, och att det till exempel innebär närproducerat framför ekologiskt.

Att hela verksamheten ska rulla på en och samma säsongsmeny är en självklarhet och något som Jonas beskriver som ett enkelt ställningstagande. Viktiga beståndsdelar som kedjan tar hänsyn till när de väljer ut råvaror är smak, pris och miljö.

–  Vi som jobbar ställer oss ständigt frågan om en råvara är tillräckligt bra för att läggas på en restaurangtallrik. Dessutom fokuserar vi mycket på proteinskiftet och att vara så klimatsmarta som möjligt.

”Vi orkar gå den långa vägen”

– Alla som jobbar hos oss är riktigt rutinerade kockar med en sann kärlek till maten, säger Jonas med stolthet i rösten.

Han talar varmt om att göra mat som tilltalar alla. Och hur det enda du som kund ska behöva fråga dig är om du vill äta här eller om du vill ta med dig hem.

– Vi har inga industriellt framtagna rätter, utan vi orkar gå den långa vägen i den mån det går för att få till en så välsmakande produkt som möjligt.

Convini <3 Urban Deli

Hur kommer det sig att flera av Convinis stockholmskunder kan hitta Urban Deli i sin Convinibutik på jobbet?

– Convinis helhetserbjudande med mat, kaffe och frukt är jättebra! Människor är medvetna och vill äta vällagad bra mat – på ett enkelt och smidigt sätt. Vi på Urban Deli har fått en fin spridning på våra färdigrätter med hjälp av Convini. Dessutom är det miljömässigt positivt med samkörning av varor. Convini är snabbfotade och lätta att arbeta med! avslutar Jonas Backman.

Han får medhåll om det goda samarbetet från Convinis Josefine Klermyr, inköpsansvarig:

– Vårt samarbete är fantastiskt! Vi har jobbat med Urban Deli sedan 2017 och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda deras färdigrätter i Convinibutiken.

Josefine fortsätter:

– Det bästa med Urban Deli är deras medvetna val där närodlat, naturligt och säsongsbaserat står i fokus. Vi på Convini uppskattar också att de jobbar så aktivt med en variation av sina rätter, att de anpassar menyn efter säsong och väljer de råvaror som finns att tillgå. Det gör att vi får en spännande och säsongsanpassad variation på maträtterna från Urban Deli.

***

Urban Delis rätter finns idag i Convinis sortiment i Stockholm. Rätterna är omåttligt populära och finns i en rad variationer, både kött- och vegorätter samt sallader. Är du nyfiken på att veta mer om vår Convinis matlösning för arbetsplatser? Tveka in att höra av dig till oss, så berättar vi gärna mer!

 

 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher