Tony’s Chocolonely säger nej till barnarbete

Tony’s Chocolonelys chokladkaka är en av våra spännande nykomlingar i Convinibutiken. Företaget har en otroligt behjärtansvärd mission, nämligen en hundra procent slavfri chokladbransch.

Att jobba för att alla kakaoodlare ska ha en levnadslön är kärnan i Tony’s affärsidé, eftersom att fattigdom många gånger leder till slavarbete. Företagets mål är att all choklad i världen ska vara producerad helt utan slavlika förhållanden. Till exempel finns det i nuläget slaveri på kakaoodlingar i västra Afrika, och många av dem är barn. Tony’s Chocolonely finns till för att ändra på det.

– Min bild av Tony’s är att de på ett genuint sätt visar att de bryr sig om människorna bakom chokladen. De ser till att arbetarna får skäliga löner och bättre förutsättningar för att leva. Fantastiskt inspirerande, säger Convinis leverantörs- och sortimentsansvarig Josefine Klermyr.

”En riktig smaksensation”

Förutom att Convini står bakom Tony’s Chocolonelys mission, är chokladen något som verkligen frestar smaklökarna:

– Ja, den är en riktig smaksensation! utbrister Josefine och avslöjar glatt att hennes egen personliga favorit är just den som vann Convinis egen omröstning om vilken smak som skulle tas in i sortimentet:

– Förbered er på en härlig godsak med mjölkchoklad som har smak av karamell och havssalt – en riktig tungviktare trots sina 47 gram!

Mer om Tony’s Chocolonelys manifest kan du läsa här

Så startade Tony’s sin verksamhet, film (längd: 2 minuter)

***

 

Tony’s Chocolonely är ett av många varumärken som du hittar i Convinis butiker. Är du nyfiken på vår matlösning för företag? Läs gärna mer via länken nedan. 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag