Spoons – Årets hälsomat efter blod, svett och lök-tårar

Nyligen utsågs Spoons asiatiska gryta till ”Årets hälsomat 2020”, en utmärkelse som delas ut av tidningen MåBra. Vi på Convini vill förstås gratulera en av våra härliga leverantörer till bedriften och pratade med Anna Lindhe på Spoons!

Stort grattis till priset! Vad betyder det för er att ni har fått den här utmärkelsen?

Tusen tack! Det betyder så mycket för oss. Vi blir lika ödmjuka varje gång någon berättar för oss att de gillar våra produkter och såklart känns det extra mycket när det handlar om en utmärkelse som denna. Vi har vunnit det här priset tidigare, 2018, fast då med vår indiska linssoppa och blev glatt överraskade nu när den asiatiska grytan kammade hem priset i år. Förhoppningsvis ser våra kunder det som en bekräftelse på att vi tillagar produkter som inte bara är goda utan också hälsosamma.

anna-henric-600x401

Henric Gervais och Anna Lindhe, Spoons.

Ni drog igång 2011 – berätta om era höjdpunkter under åren!

Vår historia började i ett kök i Lund där Henric, vår grundare, tillagade soppor och grytor. Han klippte ut etiketter som han skrivit ut själv och klistrade på förpackningar, stoppade ner dom i en kylväska och begav sig ut till matbutiker runt om i Skåne och sålde in. Schemat för en vecka i köket kunde vara väldigt hektiskt, framför allt då Henric både behövde tillaga produkterna och sälja in i butikerna. Att vi dessutom inte hade en hackmaskin gjorde att Henric på söndagar fick stå och hacka lök för hand, många tårar blev det. Den positiva responsen på våra slutprodukter lät inte vänta på sig och efter några år har vi nu både bytt till ett större kök och fått fler butiker inte bara i Skåne.  

För oss behöver inte en höjdpunkt vara lika med något stort eller omfattande. Alla de fantastiska mejl och meddelanden som vi får från kunder och konsumenter varje dag gör oss så otroligt glada och betyder minst lika mycket.

Finns det några trender kopplade till Spoons?

Vår vision med Spoons har varit hälsosamt god mat med rena råvaror. Vi har sedan start alltid tillverkat produkter utan tillsatser, låg salthalt och utan socker. Att vi dessutom valde att vara glutenfria och mjölkfria kan refereras till att vi hellre väljer växtbaserat än mejerier. Så många trender har under åren automatiskt kunnat kopplas till oss. Närmast var såklart den stora vegotrenden som gynnade oss eftersom många av våra produkter är gjorda helt på grönsaker, linser och bönor. Fortfarande är våra vegoprodukter mest populära, men den marockanska grytan är fortfarande en stor favorit. Jag tror att det är den goda kryddsättningen och kikärtorna som gör det.

Vad väntar härnäst?

Vi har en lansering av nyheter under vecka 16 som vi ser så mycket fram emot. Lanseringen innefattar både nya produkter och innehåller ett arbete kring klimatet. Tyvärr är det ingenting som jag kan avslöja några detaljer kring men jag kan väl säga såhär: ”Be ready to meet the green future of Spoons”!

Motiveringen för utmärkelsen ”Årets hälsomat 2020” från MåBra:

”Svårt att hitta en mättande men nyttig lunch? Spoons grytor är så vällagade att du kunde ha lagat dem själv hemma. Alla grytor innehåller någon baljväxt – en råvara som de flesta kanske har svårt att få in tillräckligt av i sin kost. Grytorna finns i flera smaker och även med kyckling.”

Topplista Spoonsrätter hos Convini

  • Asiatisk gryta
  • Italiensk gryta
  • Marockansk gryta
  • Indisk linssoppa

***

Vi på Convini jobbar ständigt med att uppdatera vårt sortiment för att ge våra kunder bästa tänkbara utbud på jobbet. Ifjol lanserade vi över 100 nyheter i våra butiker. Är du intresserad att veta med om vår populära matlösning? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag