Så möter Convini den växande hälsotrenden

Vi på Convini jobbar ständigt med att utveckla vårt sortiment och varje månad lanseras en rad nyheter i våra butiker. Den växande hälsotrenden har en självklar del i vårt arbete och segmentet med mer hälsosamma och nyttiga alternativ både vad gäller frukost, lunch och mellis växer sig allt starkare.

För att uppmärksamma hälsotrenden lite extra startar vi på Convini en hälsomånad under april där vi på olika sätt lyfter vårt mer hälsosamma sortiment  – både i aktuella kampanjer som du hittar i appen, men också i våra sociala medier och i vår blogg.

– Hälsotrenden har verkligen kommit starkt de senaste åren så det känns jättekul att kunna lyfta segmentet på det här sättet. Vi jobbar med många spännande produkter och leverantörer som är väl värda att uppmärksamma, säger Emelie Enqvist, som är en nyckelperson vad gäller inköp på Convini. 

Produkter med koppling till träning

Funktionsdrycker har fått stort genomslag de senaste åren, likaså proteinbars och andra snabba och hälsosamma on-the-go produkter. Bara i år har över 30 nyheter inom området lanserats och bland raketerna finns bland annat Norrs funktionsdrycker, Smilings fruktbollar, Get Raws bars och Barebells corebars. 

– Hela branschen kring funktionella mellanmål har exploderat, inte bara hos oss utan även på marknaden i stort, och det är något som våra leverantörer tar tillfälle att surfa på. Det har kommit otroligt många innovativa och spännande produkter som gått hem hos våra kunder, säger Emelie Enqvist.

Färskt och nyttigt

Vi ser även en ökad efterfrågan på färska och nyttiga lunchrätter. Något som lett till flera framgångsrika samarbeten. Bland annat med den populära restaurangkedjan Urban Deli som verkar i Stockholmsregionen. Urban Delis lunchlådor baseras på bra lokalproducerade råvaror utifrån säsong – med stort fokus på spännande vegoalternativ. 

En annan stark leverantör är Picknick som har både sallader och smörgåsar, likaså Spoons som satsar på soppor och grytor med rena råvaror. 

– Vi ser två parallella hälsotrender – proteintrenden är fortsatt stark, samtidigt som allt fler efterfrågar rena råvaror utan tillsatser. Vår ambition är såklart att tillgodose båda kundgruppernas behov och vi ger därför kontinuerlig feedback till våra leverantörer kring vad våra kunder vill ha, säger Emelie Enqvist. 

Samarbete med Paradiset

Vi är även mycket glada för vårt senaste tillskott bland leverantörer – Paradiset. Paradiset stoltserar med att vara Sveriges mest hälsosamma matvarukedja och deras färdigrätter framställs av de absolut bästa råvarorna.

– Det ska bli jättespännande att se hur responsen från kunderna blir. För oss är Paradiset en drömpartner vars rätter representerar spetsen av hälsotrenden med fokus på näringstäta, naturliga och närproducerade råvaror, berättar Emelie Enqvist.

Samarbetet med Paradiset inleds i liten skala med ett antal utvalda kunder i Stockholm, men ambitionen är desto större.

– Här finns en otrolig potential att utveckla Convinis hälsosegment till en helt ny nivå. Vår förhoppning är att kunna erbjuda Paradisets rätter till fler kunder och att på sikt kunna utöka sortimentet med ännu fler goda och näringsrika produkter, säger Emelie Enqvist. 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag