Nyhet! Läckra Medelhavsfavoriter i miniformat

Populära Bosphorus har redan gjort succé hos oss på Convini med sina näringsrika och klassiskt goda wraps. Nu landar vårens stora nyhet – Mini Deli – i våra butiker. I sitt nya spännande matkoncept presenterar Bosphorus noga utvalda Medelhavssmaker i ett praktiskt mindre format – perfekta som en lättare lunch eller ett matigare mellanmål. Vad sägs till exempel om frasiga kikärtsbullar i kombination med krämig fetaoströra eller smakrika rödbetsplättar med frisk morotstzatziki? Mums, säger vi!

Här berättar Alper Yilmaz, vår kontaktperson på Bosphorus, mer om de nya produkterna.

Vi på Convini är jätteglada att Mini Deli nu lanseras i våra butiker. Berätta mer om ert nya koncept?

– Vi på Bosphorus matkluster har en strävan efter att vara innovativa och nyskapande när vi utvecklar och tar fram nya färska, färdiglagade och närproducerade rätter. Vår nisch är att tillaga genomtänkta rätter där hanteringen av våra råvaror sker omsorgsfullt manuellt för hand. Vårt nya tillskott Mini Deli är ett resultat av denna strävan. 

Varför väljer ni att satsa på rätter i miniformat?

– Vi har på senare tid märkt av en ökad efterfrågan på mindre format av lättare och mer hälsosamma rätter. Kunden är mer hälsomedveten och söker nya alternativ och möjlighet till variation. Vi vill såklart möta detta och har noggrant valt ut dessa kombinationer från vårt populära lösviktssortiment och paketerat dem i små smidiga format.  

Vad kan jag som kund förvänta mig av rätterna?

– Du kan förvänta dig smakrika och spännande kombinationer av medelhavsmat. Fräscht förpackade i ett mindre format blir rätterna ett näringsrikt mellanmål eller ett komplement till lunchen eller middagen. 

För dem som inte känner till Bosphorus sedan tidigare. Vad kännetecknar era produkter generellt?

– Våra produkter kännetecknas av hög standard och omsorgsfull hantering. Vårt breda sortiment domineras av vegetariska rätter och vi utökar ständigt vårt utbud, strävar efter fler lokala och ekologiska råvaror och närförädlar alla våra rätter från grunden. Till de produkter som inte är vegetariska använder vi endast kött och kyckling från svenska gårdar. 

Hur jobbar ni med miljö- och hållbarhet?

– För Bosphorus är en grundpelare att vi alltid agerar ansvarsfullt i allt vi gör. Vi arbetar medvetet med förbättringar kring klimatsmarta lösningar, miljöfrågor och djuromsorg och följer uppförandekoden som BSCI (The Business Social Compliance Initiative) tagit fram.

– Bosphorus ställer också höga krav på underleverantörer gällande etiska frågor genom att vi är certifierade enligt FSSC 22000, en kombination av ISO 22000 och IS/TS 22000 som ger hög spårbarhet. Vi har även skrivit under en fiskpolicy som innebär att vi inte använder oss av rödlistad fisk och skaldjur i våra produkter. Under 2019 ansluter vi oss också till European Chicken Commitment ECC 2026 som är framtagen av djurorganisationer inom EU. 

Här är Mini Deli-rätterna som finns hos Convini:

Kikärtsbullar & fetaoströra

kikartsbullar-fetarora

Rödbetsplättar & morotstzatziki

rodbetsplatt-morotstzatziki

Brassicaplättar & fetaoströra

brassicaplatt-fetarora

Zucchiniplättar & myntavitost tzatziki

zucchiniplatt-myntatzatziki 

Filodeg spenat/vitost & tzaziki

filodeg-spenat-vitost

Grön hirssallad & rose hummus

gron-hirssallad-rose-humus 

Finns inte produkterna i din butik på jobbet? Använd önska-vara-funktionen i vår populära app!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag