Nya gröna förpackningar hos Arvid Nordquist

En av våra samarbetspartners inom kaffe, Arvid Nordqvist, väljer att ta ännu ett viktigt steg för klimatet och presenterar nya gröna förpackningar för samtliga av sina kaffeprodukter. De nya förpackningarna för den professionella marknaden är gjorda av minst 80 % växtbaserat material och halverar därmed koldioxidutsläppet jämfört med tidigare förpackningar.

För oss på Convini har miljö- och hållbarhetsfrågor alltid legat högt på agendan och i vårt pågående klimatarbete mot neutralitet välkomnar vi självklart initiativ från våra samarbetspartners, både vad gäller mat och kaffe.

– Att Arvid Nordquist gör en stor satsning på gröna förpackningar är väldigt positivt. Inom Convini pågår ett ständigt arbete för minska vår miljöpåverkan i alla led och när det kommer till sortimentet är det självklart viktigt att sträva efter fler miljövänliga produkter och förpackningar, säger Linda Strand, Hållbarhetschef på Convini.

Förpackningar av växtbaserad plast

De nya gröna kaffeförpackningarna är tillverkade av växtbaserad plast där råmaterialet är baserat på sockerrör och oljor från raps och solros. 

Vi vill minska påverkan på människa och miljö och ta ansvar för hela värdekedjan, från odlare till konsument. För två år sedan började vi därför titta på möjligheter att minska växthusgasutsläppen och hitta alternativ för att byta ut fossilbaserad plast till växtbaserad plast, berättar Erica Bertilsson, hållbarhets- & kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist.

– Med den nya förpackningen har vi uppnått den högsta möjliga andelen växtbaserat. Än så länge går det inte att uppnå 100% växtbaserat material för kaffeförpackningar, men vi fortsätter att söka en hundraprocentig lösning, fortsätter hon.

Glöm inte källsorteringen

Men även om de nya förpackningar nu består av förnyelsebart material – så får kunder och konsumenter inte glömma den viktiga källsorteringen.

– Även om vår förpackning är grönare än någonsin så ska den inte hamna i naturen, kom ihåg att källsortera, säger Erica Bertilsson.

***

Arvid Nordquist är en av våra viktiga samarbetspartners inom kaffe. Är du nyfiken på att veta mer om våra kaffeerbjudanden för företag? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag