Ny lunchfavorit! Klimatsmarta och veganska Pease Bowls

Först kom Poké Bowls – nu lanseras Pease Bowls. Bakom det klimatsmarta konceptet står Findus som precis lanserat två nya veganska färdigrätter, nämligen Chiligryta med picklad rödlök och Pulled Pease med teriyakisås.

Båda lunchnyheterna hittar du nu i din Convinibutik.

– Med Pease Bowls kan vi nu erbjuda våra konsumenter ett hälsosamt och snabblagat måltidsalternativ som dessutom är veganskt, vilket vi vet är något som det finns stor efterfrågan på. I dagsläget lanserar vi två Pease Bowls men planerar att lansera fler rätter på sikt, berättar Ulrika Eriksson Ahnbo, Senior Brand manager på Findus.

Att låta ärtproteinet stå i centrum i det nya Pease-konceptet föll sig naturligt för Findus och innebär en rad klimatmässiga fördelar.

– Ärtan är bättre för klimatet än exempelvis kött. Det beror på att ärtan som råvara har många fördelar ur ett klimatperspektiv. Både odling av ärterna och tillverkningen av Pease har ett lågt klimatavtryck, säger Ulrika Eriksson Ahnbo.

Innehåller mycket grönsaker

Den nya chiligrytan med picklad rödlök är gjord på Peasefärs blandad med kikärtor, svarta bönor och grönsaker. Den andra rätten, Pulled Pease med teriyakisås, består av en blandning av svart och vitt ris, sojabönor, Pulled Pease med teriyakisås och sugarsnap peas.

– Det jag vill framhålla först och främst med de nya rätterna är förstås den goda smaken. Båda varianterna innehåller dessutom mycket grönsaker och de serveras i en pappersskål som är enkel att äta ur.

Hög proteinhalt ger bra mättnad

Båda rätterna är dessutom rika på protein.

– Det finns en fördom om att vegansk mat inte skulle vara mättande. Med våra Pease Bowls visar vi att veganska färdigrätter absolut kan vara proteinrika och därmed ge en bra mättnadskänsla, berättar Ulrika Eriksson Ahnbo.

***

Vegotrenden har fått stort genomslag i Convinibutiken de senaste åren och vårt utbud av både vegetariska och veganska rätter växer stadigt. Är du nyfiken på att veta mer om vår populära matlösning för arbetsplatser? Läs gärna mer via länken nedan.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher