Njut av goda luncher från riktiga kräftexperter

Hos vår populära leverantör Smålandskräftan pågår just nu febril aktivitet. Företaget levererar nämligen inte bara högkvalitativa och välsmakande fisk- och skaldjursrätter till våra Convinibutiker. Smålandskräftan är framförallt Sveriges ledande producent av svenska signalkräftor – och nu när vi är mitt inne i årets kräftskivesäsong är förstås efterfrågan på kräftor som allra störst.

Smålandskräftans resa – och stora engagemang för fisk och skaldjur – tog sin början 1992 när företaget startades i småländska Nässjö av Joakim Behrenfors. Som namnet antyder är det kräftorna som varit själen och hjärtat inom företaget sedan start – och det handlar om svenska kräftor som i huvudsak fiskas i Vänern, Vättern och Hjälmaren. 

Joakim & Cecilia Behrenfors-1

Under årens lopp har företaget expanderat. Idag producerar kokeriet, som är en av Sveriges modernaste produktionsanläggningar för skaldjur, förutom signalkräftor också färsk nordamerikansk hummer, färska havskräftor, lax- och skaldjurspatéer och ett antal färdigrätter. År 2008 öppnades också en delikatessbutik i anslutning till kokeriet i Nässjö.

Butik2

Inga konserveringsmedel eller e-ämnen

I Convinis butiker har Smålandskräftans färdigrätter blivit riktiga lunchfavoriter och just nu finns fyra olika varianter med fokus på fisk och skaldjur i vårt sortiment.

Eftersom att lunchrätterna är producerade med den så kallade Micvac-metoden, sker den sista delen av tillagningen först när du stoppar in rätten i mikron.

– Det gör att våra färdigrätter håller samma goda smak som om du skulle gå på restaurang, det blir aldrig den uppvärmda känslan. Rätterna innehåller dessutom varken konserveringsmedel eller e-ämnen, berättar Smålandskräftans försäljningschef Joakim Svensson och fortsätter:

– Naturligtvis ligger också mycket av vår framgång i vår riktigt duktige kock, Staffan Runius, som ständigt utmanar och utvecklar våra recept.

Tydligt miljöfokus

Just den höga kvaliteten på produkterna är ledordet inom hela produktionskedjan. Det finns också ett tydligt miljö- och hållbarhetsfokus.

– Vi är självklart certifierade enligt konstens alla regler. Det är enormt viktigt för oss, säger Joakim Svensson. 

Bästa kräftskivan?

Och till sist… Vilka kan vara mer lämpade att ge de bästa tipsen inför kräftskivan än representanter från Smålandskräftan? Självklart är Joakim och gänget några riktiga kräftskivefantaster!

Smålandskräftans bästa kräftskivetips

1.  Välj bra råvaror vid tillagning, eller köp färdigt från Smålandskräftan för att vara på den säkra sidan.

2. Ta fram dina kräftor i god tid så att de inte är kylskåpskalla. Servera gärna tillsammans med en god Västerbottenpaj och något gott att dricka.

3. Slappna av och se till att du omges av goda vänner, nya som gamla och njut av tillvaron. Byt ut pappersservetterna och ta istället fram varsin kökshandduk till gästerna. Mycket trevligare!

4. När det är kräftskiva är det alltid trevligt med lite passande visor och sång. Eller varför inte en 5- kamp?

5. Skål!

***

Smålandskräftan är en av Convinis många omtyckta leverantörer av lunchrätter. Är du nyfiken och vill veta mer om Convinis populära matlösning för företag? Tveka inte att kontakta oss, så berättar vi gärna mer!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher