Mannerströms pajer storfavoriter hos Convini

Leif Mannerström gör inte bara succé i tv-rutan utan också hos oss på Convini. Extra bra går det för stjärnkockens klassiska matpajer från Dafgårds som finns i smakerna ost & skinka samt kyckling i våra butiker. Rätterna är så populära att de nu utsetts till Månadens raket för februari. 

Här berättar Fredrik Karlström på Dafgårds mer om det vinnande konceptet.

Grattis, Mannerströms pajer har utsetts till Månadens raket hos oss på Convini. Hur känns det?
– Stort tack, ett bra val tycker jag! Mannerströms pajer är riktigt populära så det känns roligt att även Convinis kunder har uppmärksammat de goda rätterna.

Varför tror du så många har fastnat för Leif Mannerströms pajer?
– Smaksättningen är Leifs egna och det finns ju en anledning till att Mannerström är en av Sveriges mest populära kockar. De smakar helt enkelt väldigt bra!

Vad kännetecknar pajerna?
– Framförallt tror jag det handlar om vårt goda pajskal, gjort på äkta smör och créme fraiche för en riktigt frasig, hemmagjord känsla. När Mannerström är med i produktutvecklingen blir det som en ytterligare kvalitétsstämpel.

Vad är hemligheten bakom de goda smakerna?
– Bra råvaror och pajskal med äkta smör och créme fraiche som förgräddas på samma vis som när man gör pajer hemma.

Är det fler samarbeten med Leif Mannerström på gång?
– Nyligen lanserade vi Leifs små delikatessköttbullar där vi bytt ut delar av ströbrödet i köttbullen mot baguettesmulor från vårt eget bageri. En hållbar och försvinnande god köttbulle som också finns i Convinis sortiment. 

Hur jobbar Dafgårds med miljö och hållbarhet?
– Vårt hållbarhetstänk genomsyrar hela vår verksamhet och ett av våra stora fokusområden är att minska vårt matsvinn. Vi försöker ständigt hitta nya vägar att vidareförädla mat så det inte behöver gå till biogas. Ett konkret exempel på detta är just ströbrödet i Leifs små delikatessköttbullar som jag nämnde ovan. Vidare blir de innersta delarna av vitkålshuvudet som inte går att rulla till kåldolmar, till fyllning i vår kålpudding och till ingredienser i vissa såser. Vår senaste idé är att utveckla en hållbar korv på vårt baconspill. Den lilla mängd mat som inte går att vidareförädla blir till biogas eller djurfoder.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag