Månadens raketer! Findus vegorätter med smak och klimat i fokus

De veganska rätterna Chiligryta med picklad rödlök och Pulled Pease med teriyakisås från Findus gjorde entré i Convinibutiken i mitten av september. Sedan dess har rätterna blivit självklara lunchalternativ hos våra kunder.

Grattis till Findus och nyligen lanserade Pease Bowlsserie – både chiligrytan och pulled pease-rätten är utsedda till Månadens raketer för november!

– Tack så mycket! Vi är jätteglada att det har gått så bra för båda rätterna även i Convinibutiken. Pease Bowls har bara funnits på marknaden sedan mitten av september, säger Ulrika Eriksson Ahnbo, senior brand manager på Findus.ulrika-eriksson-ahnbo-300x400

Vad är det som är så unikt med rätterna?

– Pease Bowlsserien är unik i sig. Vi har tagit fram två frysta klimatsmarta och veganska färdigrätter med ärtproteinet i fokus – utan att tumma på varken smak, textur eller utseende. Smaken kommer alltid först, men det går inte att komma ifrån att vi äter med ögonen också. Vi har lyckats väldigt bra med både smaken och tuggmotståndet i grönsakerna – och rätterna både smakar gott och ser goda ut!

Hur tänkte ni när ni skapade dessa matkompositioner?

– Det finns en stor efterfrågan på veganska och vegetariska alternativ idag. Därför kändes det naturligt att lansera Pease Bowls, för att konsumenten även ska kunna äta färdiga rätter med ärtprotein som bas, utan att behöva tillaga dessa på egen hand.

Vi tittar på trender inom mat, och vad som säljs på restaurangerna just nu och vill efterlikna det i så stor utsträckning som möjligt. I arbetet med att ta fram Pease Bowls var det viktigt för oss att synliggöra de olika ingredienserna i rätterna och kunna presentera dem på ett genomtänkt sätt. En målsättning var till exempel att rätterna skulle innehålla mycket grönsaker, dels för att det är nyttigt, dels för att det både ser gott ut och smakar gott.

Rätterna kommer i pappersförpackningar – varför då?

– Många undersökningar visar på att svenskarna vill ändra sitt användande av plast med hänsyn till klimat och miljö. Att använda pappersförpackning för Pease Bowls är därför ett mer tilltalande alternativ för oss.

***

Vegotrenden har fått stort genomslag i Convinibutiken de senaste åren och vårt utbud av både vegetariska och veganska rätter växer stadigt. Är du nyfiken på att veta mer om vår populära matlösning för arbetsplatser? Läs gärna mer via länken nedan.

 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher