Månadens raket! Valrhonas lyxiga choklad

Vi är uppenbart många som gärna väljer en lyxigare choklad när sötsuget slår till på jobbet.

På kort tid har vår sommarnyhet Valrhona Noir Guanaja gjort succé och nu har den smarriga chokladen utsetts till Månadens raket för september.

Här berättar Camilla Zander, Brand Manager på Werners Gourmetservice som är svensk importör av Valrhona, mer om vår nya fikafavorit.

1. Grattis! Varlhonas Noir Guanaja-choklad har utsetts tills Månadens raket hos oss på Convini. Vad är hemligheten bakom den goda smaken i chokladen?

– Jag skulle säga att det handlar om balansen mellan det bittra och söta som skapar en väldigt elegant smak som tilltalar många. 

2. Vad är Guanaja egentligen?

– Guanaja är namnet på den första chokladen i världen med 70 procents kakaohalt som lanserades av Valrhona 1986. Att få till den rätta balansen och smaken var en stor utmaning på den tiden och då guanajachokladen först kom ut på marknaden ansågs den vara ganska bitter. Med åren har den dock blivit en riktig klassiker och storsäljare. Lite kul kuriosa kring just namnet guanaja är att det har koppling till självaste Christopher Columbus. Just guanajabönan var nämligen den första kakaobönan som han kom i kontakt med efter att ha spolats upp på stranden på den karibiska ön Guanaja i juli 1502.

3. Hur jobbar man med hållbarhet inom Valrhona?

– Inom Valrhona jobbar man utifrån ett omfattande och väldigt spännande hållbarhetsprogram som kallas för Live long. Detta viktiga arbete pågår i alla led och företaget jobbar bland annat för en rättvisare kakaobransch, där producenternas välbefinnande, hållbar skogsförvaltning och biologisk mångfald står i fokus. Andra projekt handlar om att bygga upp olika samhällsfunktioner såsom skola och vårdinrättningar kring plantagerna och även stötta nästa generations gastronomer. 

4. Valrhona Noir Guanaja innehåller 70 % kakao. Finns det någon kombination som förhöjer upplevelsen extra mycket?
– Chokladen är fantastisk att njuta av bara som den är men den passar även utmärkt till en god kopp kaffe.

***

Valrhona är ett av många varumärken som du hittar i Convinis butiker. Är du nyfiken på vår matlösning för företag? Läs gärna mer via länken nedan. 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag