Gooh! – mathantverk från Järna

I mitten av september välkomnade vi två nya Gooh!-rätter till Convinibutiken – den vegetariska Pasta Puttanesca med smak av kalamataoliver och kapris, samt Coq au Vin, en klassisk fransk kycklinggryta med sidfläsk och sötsyrlig syltlök. Liksom alla Gooh!-rätter tillagas de i köket i Järna.

– Det känns riktigt kul att ha lanserat två nya rätter som fått så bra respons från våra kunder, säger Emelie Henning, marknadschef på Gooh!.

Gooh! står för gott och hälsosamt. Samarbetet mellan dåvarande Lantmännen Axa och Operakällaren resulterade 2005 i varumärket Gooh!.

– Gooh! är färdigmat, men med råvaror och smaker som på restaurang. I dag utvecklas rätterna av erfarna kockar i vårt provkök. Kvalitet och smak är lika viktigt nu som i begynnelsen, menar Emelie.gooh-nya-ratter-600x407

Magi och matglädje i portionsförpackning

Med omsorgsfullt utvalda råvaror skapar Gooh!s kockar i Järna magi och matglädje i portionsförpackningar. Färdigrätterna innehåller enbart kött från svenska gårdar, färsk svensk kyckling och noga utvalda grönsaker och örter. 

För att förlänga färdigmatens hållbarhet och undvika onödiga tillsatser av till exempel konserveringsmedel använder Gooh! den så kallade MicVac-metoden. Det gör att råvarorna behåller sina höga näringsvärden och fina smaker.

Ansvar från jord till bord

Att ta ansvar från jord till bord är viktigt för Gooh!, och som en del av Lantmännen arbetar Gooh! aktivt med kvalitetssäkringen Gröna grodden. Stämpeln finns på alla färdigrätter från Gooh! och är en garant för ansvarsfullt producerad mat genom hela tillverkningskedjan, från råvara till slutprodukt. För att få använda Gröna grodden måste man uppfylla Lantmännens hårda kvalitetskrav:

– De naturligt goda smakerna är ett resultat av att vi bara använder råvaror av hög klass. Denna kombination av smak och kvalitet gör att vi med stolthet kan använda Gröna grodden på alla våra färdigrätter, säger Emelie Henning.

***

Vi på Convini jobbar ständigt med att uppdatera vårt sortiment för att ge våra kunder bästa tänkbara utbud på jobbet. Bara hittills i år har över 100 nyheter lanserats i våra butiker. Är du intresserad att veta med om vår populära matlösning? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag